Meisje (12) maakt indruk met pleidooi tegen abortusverbod: “Wordt een kind verondersteld een ander kind te baren?”

Amper één minuut spreektijd was er, maar toch kreeg de 12-jarige Addison Gardner het Lagerhuis in West Virginia muisstil tijdens haar pleidooi tegen een abortusverbod in de staat. Het meisje richtte zich rechtstreeks tot de beleidmakers. “Wordt een kind verondersteld een ander kind te krijgen?”

  1. KIJK. Heldhaftige politieagenten kunnen 8-jarig meisje redden uit brandend appartement

    KIJK. Heldhafti­ge politie­agen­ten kunnen 8-jarig meisje redden uit brandend apparte­ment

    Het Henderson Police Department in Nevada heeft een 8-jarig meisje kunnen redden uit haar woonplaats waar een brand woedde. Bij aankomst ziet de politie hoe de ramen van het appartement al verbrijzeld waren en er rook en vlammen uit het appartement kwamen. Volgens informatie van de agenten zitten binnen een kind en haar moeder vast en dus besluiten ze het appartement binnen te gaan. Eenmaal binnen wordt een 8-jarig kind al snel aangetroffen. Het meisje is duidelijk overstuur en roept de hele tijd om haar moeder. Uiteindelijk worden nog twee honden gered uit het appartement. Voor de rest blijkt er niemand aanwezig.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Pro-Palestijnse studenten weigeren Columbia University te verlaten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Pro-Palestijn­se studenten weigeren Columbia University te verlaten

    Er is een “gul” nieuw voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook voorgelegd aan Hamas, zegt de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron maandag in Riyad. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken rept over “een buitengewoon genereus aanbod”. Beide ministers spreken de duidelijke hoop uit dat Hamas op het voorstel zou ingaan. Intussen gaat de oorlog in Gazastrook volop door. Na Israëlische luchtaanvallen op Rafah zijn maandag zeker 27 Palestijnen om het leven gekomen. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 29 april terug.