© ATV

Tweede jaar op rij pech voor KSA Mortsel: kamp stopgezet na uitbraak norovirus

Is het opnieuw een zomer vol pech voor de jeugdbewegingen? Na scouts Oosterveld uit Wilrijk, krijgt ook KSA uit Mortsel, opnieuw, te maken met problemen. Vorig jaar viel het kamp nog letterlijk in het water door een zondvloed en stortregen, dit jaar moesten de leden vroegtijdig naar huis na een uitbraak van het norovirus. “De helft van het kamp werd plots misselijk.”

KSA Mortsel moest vorig jaar nog in allerijl op zoek naar een nieuwe weide voor het zomerkamp. Ze wilde naar Rochefort trekken maar door een zondvloed in de omgeving zochten ze naar een veiliger alternatief. Dat vonden ze in het West-Vlaamse Dranouter. Maar ook daar waren de weergoden hen niet goedgezind, het kamp werd door stortregens volledig uitgeregend. Het kampterrein werd opgeslokt door een dikke water- en modderstroom en de leden en leiding moesten geëvacueerd worden naar het lokale ontmoetingscentrum. Dat betekende het einde van het zomerkamp in 2021.

Dit jaar deed de KSA opnieuw een poging om op kamp te gaan in Rochefort, meer bepaald in het dorpje Han-sur-Lesse in de vallei van de Lesse. Het kamp zou normaliter doorgaan tot zaterdag. Maar donderdag werd het opnieuw vroegtijdig stopgezet door een uitbraak van het norovirus, ook wel bekend als het ‘kampvirus’. De symptomen hiervan zijn hevige diarree, braken, hoofd-, buik- en spierpijn en milde koorts. Het is heel besmettelijk en treft alle leeftijden.

KSA nationaal

De leiding van KSA Mortsel wenst zelf niet te antwoorden en verwijst de communicatie door naar KSA nationaal. “Het klopt dat het kamp vroegtijdig stopgezet is door ziekte”, bevestigt woordvoerder Niels Coeleman. “De helft van zowel de leden als de leiding werd misselijk en vertoonde andere symptomen.”

 AVW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV