©  belga

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Westerlo te licht voor uitgekookt OHL, dat (even) alleen leider wordt

Westerlo heeft geen vervolg kunnen breien aan de knappe zege op de openingsspeeldag. Tegen een uitgekookt OHL kon het te weinig kansen creëren. Na ongelukkig handspel en rood voor Perdichizzi deed Holzhauser de boeken vanop de stip helemaal dicht.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. Ondermaatse tweede helft tegen KV Oostende levert Malinwa 0 op 6 op in competitiestart

Het is nog vroeg op het seizoen, maar het duel tussen OH Leuven en Westerlo had al een extra inzet: de winnaar was minstens tot zondagavond alleen leider in de Jupiler Pro League. Jonas De Roeck stuurde bij Westerlo dezelfde elf als tegen Cercle Brugge het veld op, collega Marc Brys wisselde op het middenveld Gamboa in voor Malinov.

Westerlo begon fluks aan de wedstrijd, zette hoog druk en combineerde goed. Toch tot aan de zestienmeter. In de eerste tien minuten dook het al drie keer op in het strafschopgebied van Cocojaru, maar miste het precisie. Het was een beetje het verhaal van de eerste helft: veel goede intenties, te weinig gevaar. Voorzetten misten hun doel, balletjes werden slecht teruggelegd of spelers namen de verkeerde beslissing. Eén keer rukte Daci zich goed los van zijn tegenstander. Het schot van de Macedoniër spatte uiteen op de dwarsligger.

 ©  BELGA

Leep OHL

Dan speelde OHL het veel leper uit. De thuisploeg dook rond het kwartier voor het eerst voor het doel van Bolat op en het was meteen bingo. De Turkse doelman bokste een schot van Tamari niet goed weg, op de rebound van Thorsteinsson was hij kansloos. De IJslander knalde het leer hoog in doel.

In de slotfase van de eerste helft claimde de thuisploeg nog een strafschop na een contact tussen De Cuyper en Tamari. De Jordaniër ging net iets te makkelijk tegen de grond, bovendien stond hij al achter de doellijn.

 ©  BELGA

Veel enthousiasme

In het vierde kwartier ging het spel vlot over en weer. Westerlo ging met veel enthousiasme op zoek naar de gelijkmaker, de thuisploeg probeerde in de omschakeling het laken definitief naar zich toe te trekken.

De ingevallen Foster liet zich met zijn snelheid al snel gelden, maar de beste kansen waren voor Leuven. Holzhauser zag zijn schot afgeblokt door Van den Keybus, Nsingi besloot na een solo in het zijnet en Tamari vond een onbevreesde Perdichizzi op weg naar doel. De Italo-Belg gooide zich met lijf en leden in de baan van de Jordaanse kanonskogel.

 ©  BELGA

Offensief afwezig

Westerlo kon daar te weinig tegenover zetten. De Kemphanen bleven offensief afwezig en hadden het moeilijk met de snedige Leuvense prikken. Nsingi dook goed in de rug van Seigers, maar besloot van ver onbesuisd over. Een kwartier voor tijd bezweek Westerlo toch. Perdichizzi liet zich in een duel met Nsingi vallen en blokkeerde het leer met de hand. Rood en strafschop, Holzhauser stuurde Bolat de verkeerde richting uit.

Boeken definitief dicht en geen leidersplaats voor Westerlo. Die is minstens tot zondagavond 17u45 voor OHL, dat voor het eerst in haar geschiedenis met zes op zes aan het seizoen in de Jupiler Pro League begint.

    MEER OVER Jupiler Pro League

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER VOETBAL