Sfinks Mixed ontving bijna 75.000 bezoekers in Boechout

Bijna 75.000 mensen hebben het gratis vierdaagse muziekfestival Sfinks Mixed in Boechout bezocht. Duurzaamheid, gendergelijkheid, toegankelijkheid en diversiteit stonden zoals steeds centraal.

wver
Bron: BELGA

Sfinks Mixed telde dit jaar zes podia, met genres als latin, hiphop, afrobeat, reggae en mariachi. Op de affiche stonden artiesten van over de hele wereld. Hoogtepunten waren Eliades Ochoa (bekend van de Buena Vista Social Club), Julian Marley (zoon van reggae-legende Bob Marley) en Pamela Badjogo, een afropopartiest die zich uitspreekt tegen de onderdrukking van jonge vrouwen en meisjes. 

De line-up bestond uit quasi evenveel mannelijke als vrouwelijke artiesten en daarmee doet Sfinks Mixed het op het vlak van gendergelijkheid opvallend beter dan andere festivals. “Een bewuste keuze”, zegt organisator Patrick De Groote. “We vinden het al jaren een evidentie om een evenwichtig programma te presenteren.”

De organisatie vindt ook duurzaamheid belangrijk en installeerde daarom een mobiele zonne-installatie die alle podia van groene stroom voorzag. Meer dan duizend vrijwilligers zorgden ervoor dat iedereen van het festival kon genieten. 

Volgend jaar vindt Sfinks Mixed plaats van donderdag 27 tot en met zondag 30 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen