Archiefbeeld. ©  Tom Palmaers

Bilzense bestuurder voor derde keer betrapt onder invloed van drugs

Bilzen -

De politie heeft zaterdagnacht een 33-jarige bestuurder uit Bilzen betrapt onder invloed van marihuana. Het is de derde keer dat de man onder invloed van drugs achter het stuur betrapt wordt.

Olivier Simons

Een interventieploeg van de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst controleerde zaterdag rond middernacht de bestelwagen van de man op het Sint-Gertrudisplein in Beverst (Bilzen). De dertiger had geen alcohol gedronken, maar een speekseltest bleek wel positief voor marihuana. Zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken. In 2018 werd de man al twee keer voor dezelfde overtreding beboet. Hij mag het opnieuw gaan uitleggen bij de politierechter. De Bilzenaar kreeg ook een pv omdat hij zijn rijbewijs niet kon tonen en omdat hij zijn gordel niet correct droeg.

Later die zaterdagnacht betrapte de politie op de Riemsterweg een 23-jarige fietser. De jonge Bilzenaar reed niet alleen zonder verlichting, maar bleek ook 1,2 promille alcohol in het bloed te hebben. Hij kreeg een pv voor de inbreuken. (siol)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer