kasto80

Meer overnachtingen in Vlaanderen: "Buitenlanders hebben de weg naar de Vlaamse kunststeden teruggevonden"

Toerisme Vlaanderen schat dat het aantal overnachtingen tijdens de eerste zomervakantiemaand, in juli dus, 27% hoger zal liggen dan vorig jaar. Dat leren boekingsgegevens van hotels en B&B's. De stijging is vooral te danken aan de buitenlanders.

"De buitenlanders hebben echt de weg teruggevonden naar Vlaanderen", zegt Stef Gits van Toerisme Vlaanderen. "Door de coronajaren was het natuurlijk maar flauw. Vooral de Vlaamse kunststeden -Antwerpen, Gent, Brugge, Mechelen en Leuven- hebben moeilijke jaren gehad. Omdat drie vierde tot 80 procent van de toeristen bij hen uit het buitenland komen. En zij konden nu eenmaal niet komen de voorbije jaren, door de restricties. Nu zijn ze er wél weer. Die beweging is weer helemaal omgekeerd", zegt Stef Gits van Toerisme Vlaanderen.

En vooral toeristen uit de buurlanden, zo blijkt: "Na elke crisis slaat de slinger altijd op dezelfde manier terug naar de andere kant. Eerst heb je binnenlandse reiziger, dan bezoekers uit de buurlanden. En eigenlijk zien we ook al best wat intercontinentale reizigers, uit de VS en Canada. De Aziatische reizigers blijven nog in groten getale weg."

Meest gelezen