©  BELGA

IJsland of Turkije: Antwerp treft Breidablik of Basaksehir als het voorbij Lillestrøm geraakt in de Conference League

Breidablik (IJsland) of Istanbul Basaksehir (Turkije): de winnaar van dat duel is de tegenstander van Royal Antwerp FC in de play-off van de Conference League, het beslissende tweeluik om de groepsfase te bereiken. Áls de Great Old voorbij het Noorse Lillestrøm SK geraakt in de derde voorronde natuurlijk. De duels worden gespeeld op donderdag 18 en 25 augustus.

Hannes Van Gael

Antwerp begint dat eventuele tweeluik met een verplaatsing naar Turkije of IJsland. De beslissende return speelt het in Deurne-Noord.

Bij Basaksehir lopen enkele bekende namen rond zoals Lucas Biglia (ex-Anderlecht), Peter Zulj (ex-Anderlecht), Mesut Özil (ex-Arsenal en -Real Madrid), Nacer Chadli (Rode Duivels, ex-Anderlecht), Stefano Okaka (ex-Anderlecht) en Ahmed Touba (ex-Club Brugge). De club uit Istanbul strandde vorig jaar net als Antwerp op de vierde plaats. In de tweede Conference League-voorronde schakelde het (met de nodige moeite) de Israëlische club Netanya uit (1-1 en 0-1).

Breidablik staat momenteel, na 15 speeldagen, afgetekend aan de leiding in de IJslandse competitie. Het schakelde eerder al Santa Coloma (Andorra) en Buducnost Podgorica (Montenegro) uit. De IJslanders beginnen als underdog aan de derde voorronde tegen de Turken.

Maar eerst dus de Noorse klip ronden. Donderdag speelt het stamnummer 1 op verplaatsing bij Lillestrøm SK en op donderdag 11 augustus ontvangt het de Noren in de eigen Bosuil.

Anderlecht neemt het in de play-offs op tegen de winnaar van het duel tussen KuPS (Finland) en Young Boys (Zwitserland). Ook paars-wit moet nog een derde voorronde afwerken. Tegenstander van dienst is Paida Linnemeeskond uit Estland.