Frank Duboccage
Volledig scherm
Frank Duboccage © ANP/Bart Leye

WEERBERICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langetermijnvoorspelling, dus nog even met twee woorden spreken”

Het is genieten van wat verkoeling vandaag, met temperaturen tot 24 graden en mogelijk enkele buien. Dit weekend wordt het volgens het KMI droog en gaan de temperaturen langzaam weer de hoogte in, om volgende week opnieuw richting 30 graden te evolueren. Er bestaat zelfs een kans dat we een hittegolf krijgen, maar volgens onze weerman Frank Duboccage moeten we wel nog even met twee woorden spreken. “Het is een langetermijnvoorspelling, dus we moeten nog even afwachten hoe de weerkaarten verder evolueren”, zegt hij aan HLN.

51 reacties

  • Geert Vlietinck

    2 jaar geleden
    Eerlijk gezegd zulke temperaturen zijn ook niet meer aan mij besteed 25 graden is meer dan genoeg in juni op reis sommige dagen 30 graden en wisten niet waar gekropen op de camping.
  • Fatima Dirkx

    2 jaar geleden
    Met hoe meer mensen we zijn, we meer verbruiken en de natuur misbruiken. Neem allemaal nog eens een vliegtuig en kweek als een konijn. Denk er wel aan dat de volgende generaties dik in de miserie gaan zitten, dank zij het egoïsme van nu. Velen denken dat kinderen krijgen een recht is en ik vind dat kinderen een goede toekomst geven een plicht is. Zelfs dieren passen hun aantal jongen aan naargelang er eten is. De mens is helaas dommer.
  • nicky vandee

    2 jaar geleden
    Wie zulk weer top vind, ga in de sahara wonen, heel het jaar door HITTE, behalve s'nachts. Rotweer , het mag gaan GIETEN, geen 3 druppels, waterbom hoeft niet
  • Eric Beirens

    2 jaar geleden
    23 gr.C is meer dan voldoende. Die extreme hitte is voor niets of niemand goed. De hoogste tijd dat er wat regen valt want de natuur droogt compleet uit.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Een warmtegolf die lang duurt en/of zich herhaalt in een zomer is erger dan een hittegolf van een week. Binnen twee jaar of zo komen de temperaturen boven de 40°C. Ook in België. Eens zien wie het dan nog oké vindt. Ik spreek van 40° of meer in de schaduw.
  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. Vlaamse olijfboeren in Zuid-Europa slaan alarm: “De droogte bedreigt ons familiebedrijf”
    PREMIUM

    Vlaamse olijfboe­ren in Zuid-Europa slaan alarm: “De droogte bedreigt ons familiebe­drijf”

    Spaanse en Italiaanse olijfboeren maken zich grote zorgen over de olijfoogst. Die dreigt dit jaar door de langdurige droogte en extreme hitte flink lager uit te vallen dan afgelopen jaren. De Spaanse minister van Landbouw trekt aan de alarmbel. Ook in Italië is de situatie nijpend, er viel al sinds maart amper regen. Drie Vlamingen die naar het Zuiden trokken voor de olijfteelt getuigen. “Dat olijfbomen kapotgaan aan hittestress, is ongezien. Ze worden al duizenden jaren gekweekt in deze regio.”