Loslopende pitbulls bijten kleine chowchow dood, baasje laat honden inslapen: “Dit maakt ons ongelooflijk verdrietig”

Monique en haar zoon met Marcel (rechts): “Het is zeer frustrerend dat de eigenaar van die honden zijn omheining niet eerder in orde heeft gemaakt.”  ©  dm/if

Veurne -

Twee loslopende honden hebben op het wandelpad langs de spoorlijn in Avekapelle bij Veurne een kleine chowchow doodgebeten. “Pollux heeft zichzelf nog willen verweren, maar tevergeefs”, zuchten de eigenaars die een klacht hebben ingediend. De eigenaar van de twee honden die hun soortgenoot aanvielen, liet zijn dieren intussen inslapen.

Daron Mertens

Marcel, die inmiddels op pensioen is, doet drie keer per dag een wandeling met de bijna 3-jarige Pollux in de Reygaerdijkstraat. Vrijdagmorgen rond 8.30 uur liep het verkeerd. “We kwamen rechtsaf het fiets- en wandelpad ingewandeld en werden 100 meter verder aangevallen door twee loslopende honden. Ik vermoed dat het pitbulls waren”, aldus Marcel. “Een man die voor spoorwegbeheerder Infrabel werkt en een onderhoud aan het uitvoeren was, hoorde mij roepen en schoot te hulp.”

De man probeerde de honden uiteen te drijven door middel van een schop, maar dat lukte niet. “Pollux werd zwaar gebeten in zijn nek”, zo gaat de eigenaar van de chowchow verder. “Uiteindelijk losten ze hem en liepen ze weg.”

Kapot van verdriet

Pollux werd in allerijl naar de dierenarts aan de Vaartstraat in Veurne gebracht. Ondanks de goeie zorgen overleed het dier aan zijn verwondingen. (Lees verder onder de foto)

Voor Marcel was Pollux een houvast in het leven. ©  if

“Voor Marcel was Pollux een houvast in het leven”, aldus Monique Beernaert, partner van de man. “Onze enige troost is dat de eigenaar nooit meer honden kan houden. Ik ben niet meer kunnen gaan werken. Ik had er geen fut voor en ben kapot van verdriet.”

Meermaals uitgebroken

De eigenaar van de pitbulls is iemand uit Avekapelle en bekend bij de familie. Hij liet zijn honden inmiddels inslapen. “Het moreel besef van de eigenaar van de pitbulls is er, maar het komt te laat. Het is zeer frustrerend dat hij niet eerder ingegrepen heeft om zijn omheining in orde te maken. Dit maakt ons ongelooflijk verdrietig”, aldus de zoon van Monique.

De politie van de zone Spoorkin ging ter plaatse bij de eigenaar van de pitbulls en stelde vast dat zijn omheining inderdaad niet in orde is. De honden waren al meermaals uitgebroken. Over de hulp van de politie is de getroffen alvast heel tevreden. “Ook de mensen uit Avekapelle die hun steun betuigen en de werknemer van Infrabel die Marcel heeft bijgestaan, zijn we zeer dankbaar”, zegt Monique.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen