Een onbekend aantal welpen in het Nationale Park De Hoge Veluwe in Nederland werd geboren, maar het park staat niet te popelen om zijn nieuwe inwoners met open armen te verwelkomen.
Volledig scherm
Een onbekend aantal welpen in het Nationale Park De Hoge Veluwe in Nederland werd geboren, maar het park staat niet te popelen om zijn nieuwe inwoners met open armen te verwelkomen. © RTL

Wolvenprobleem wordt groter, vreest Nationale Park in Nederland

Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Nederland staat niet te juichen om de geboorte van jonge wolfjes in het park. De parkdirectie is al sinds de komst van de eerste wolvin binnen de hekken van De Hoge Veluwe tegen de vestiging van het dier. Nu er een onbekend aantal welpen in het park is geboren, staat vrijwel vast dat een wolvenpaar daar een territorium heeft gevestigd. Een Zwitserse studie besluit intussen dat de habitat voor wolven in de Alpen over vijf jaar volledig 'bevolkt' zal zijn.

10 reacties

  • Jean Jeurissen

    2 jaar geleden
    Doe eens een enquête bij de doorsnee Vlaming je zal zien hoeveel er pro of contra zijn.
  • J. Platsteen

    2 jaar geleden
    Wolven in mensenterritorium zijn een bedreiging. Wet uitvaardigen om wolvenpopulatie te beperken. En wanneer er vee afgeslacht is, moet het recht bestaan die wolven te doden.
  • Piet Schots

    2 jaar geleden
    Omgekeerde logica. Inheems dier (wolf) zou moeten vertrekken om uitheemse dier (moeflon) te beschermen. En de moeflon zit daar dan nog alleen omdat ze het uitgezet hebben voor de jacht voor het rijk volk.
  • Thomas Boulange

    2 jaar geleden
    De kans om aangevallen te worden door een loslopende hond zonder leiband is nog steeds groter dan een aanval van een wolf. Ten tweede autoverkeer in een dichtbevolkt land is gevaarlijker/dodelijker dan een wolf tegenkomen in de natuur. Ten derde als wij in de natuur wandelen zie je bijna nooit een zoogdier, reden: schrik van mensen en hebben hun aangepast en gaan pas tijdens de schemering op stap want dan komen ze geen mens tegen
  • Marnix Malone

    2 jaar geleden
    En wat als de mens niet meer het wildbeheer zou doen, maar de wolf? Want daar gaat het om. Nu jaagt de (meestal meer gegadigde) mens op de prooidieren, de wolf is een concurrent. Jacht is voor de mens luxe geworden, voor de wolf niet.