Volgens professor Herman Matthijs speelt het aspect ‘afrekening’ een rol bij de inval van de FBI.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens professor Herman Matthijs speelt het aspect ‘afrekening’ een rol bij de inval van de FBI. © Jonas Lampens/ID / AFP

Na FBI-inval in Mar-a-Lago: “Het echte gevaar voor de verdere politieke carrière van Trump is wat er in november gaat gebeuren”

Speurders van de FBI hebben gisteren bijna de hele dag het vakantiedomein Mar-a-Lago (Palm Beach) van Donald Trump doorzocht. “Nooit eerder gezien”, zegt VS-correspondente Greet De Keyser. De Trumps spreken van een politieke afrekening. “Dat speelt zeker mee. Biden was hier perfect van op de hoogte”, zegt Amerika-kenner professor Herman Matthijs (UGent en VUB).

51 reacties

  • Diana De Wit

    2 jaar geleden
    Hopelijk komt hij er deze keer niet meer mee weg en wordt hij eindelijk ontmaskerd en gestraft zoals het hoort! En zeker geen recht meer om nog ooit president te kunnen worden! Valsspeler in alle opzichten.
  • mark germanus

    2 jaar geleden
    Alles is goed genoeg bij de Democraten om te verhinderen dat Trump zich opnieuw kandidaat stelt. Moest hij dan toch erdoor komen en herkozen worden, gaan er veel aan de dop staan daar, bij het FBI, magistratuur en de nodige volksvertegenwoordigers .Het clubje van Biden zal serieus uitgedund worden.
  • Yves Souvenir

    2 jaar geleden
    ze zoeken al 5 jaren zonder iets te vinden .. als ze de bank biljetten kunnen nummeren in de USA moet dat ook kunnen met de stembrieven.
  • Peter Buyck

    2 jaar geleden
    Sedert wanneer is gerechtigheid een afrekening? De FBI en Justitie moeten nog communiceren over de resultaten van de huiszoeking. Diefstal van (waardevolle) overheidsdocumenten is strafbaar. Het is pas een afrekening als iemand uit de entourage van Biden overheidsdocumenten zou doorgeven aan Trump.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Ik denk dat Trump niet meteen veroordeeld wordt omdat Washington van hem geen martelaar wilt maken. Met of zonder Trump zijn er Amerikaanse staten waar de bevolking (vrij ongeschoold) zichzelf willen besturen zonder de federale staat. Trump belichaamt die stroming. Maar zonder Trump is dat anti-establishment gedrag niet weg.