©  Reuters en anton_vos/Cor Vos

Marianne Vos scoort twee op twee in Ronde van Scandinavië en rijdt rond met opvallend geheugensteuntje op haar stuur

De Nederlandse wielrenster Marianne Vos (Jumbo-Visma) heeft haar tweede zege in evenveel ritten behaald in de Ronde van Scandinavië, een zesdaagse rittenkoers voor de WorldTour. Ze was aan het eind van de Zweedse tweede etappe de snelste in een groepssprint en verstevigt zo haar leidersplaats in het klassement.

Bron: BELGA

Daags na de ritoverwinning van Vos in de Deense openingsrit trok de Ronde van Scandinavië naar Zweden voor de golvende tweede etappe. De tocht van 153 kilometer tussen Orust en Strömstad eindigde ondanks verschillende schermutselingen opnieuw op een massasprint. De aanloop daarnaartoe werd nog ontsierd door twee valpartijen, met bij de slachtoffers onder meer veldrijdster Blanka Vas.

Europees veldritkampioene Lucinda Brand probeerde met een sterke slotkilometer één van haar ploeggenotes van Trek-Segafredo te lanceren naar de zege, maar het was Emilia Fahlin die in een oplopende sprint de hand leek uit te steken naar een overwinning voor eigen volk. Op de streep wist Vos toch nog haar wiel voor dat van de Zweedse te gooien. De Italiaanse Barbara Guarischi werd derde, Shari Bossuyt was de beste Belgische op de achtste plaats.

In het klassement heeft Vos nu veertien seconden voorsprong op haar eerste achtervolgsters, de Amerikaanse Megan Jastrab en Fahlin. Bossuyt is vierde op 16”. Donderdag trekt de Ronde van Scandinavië naar Noorwegen voor een etappe van 118 kilometer tussen Moss en Sarpsborg, die eindigt op een lastig lokaal circuit.

Na haar diskwalificatie in Zweden rijdt ze nu rond met een opvallend geheugensteuntje op haar stuur geplakt: “niet liggen”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen