Te land, ter zee of in de lucht: zo geraak je vlot op de Antwerp Pride

Zaterdagmiddag trekt de Antwerp Pride-parade van 14u tot 16u door de Antwerpse binnenstad. De stoet vertrekt vanop het Hessenplein om te eindigen op de Cockerillkaai, waar het Antwerp Pride Love United Festival losbarst. Maar hoe geraak je vlot tot bij de festiviteiten? Een overzicht.

(tsjs)
Bron: Stad Antwerpen

De Antwerp Pride trekt zaterdag feestelijk door het Antwerpse stadscentrum. De grote Pride-parade start op de Paardenmarkt, en gaat vervolgens langs het Hessenplein, de Oudeleeuwenrui, Brouwersvliet, Orteliuskaai, Jordaenkaai, Ernest Van Dijckkaai, Sint-Jansvliet, Oever, Kloosterstraat, Riemstraat, Scheldestraat. Het eindpunt van de Parade is aan de Cockerillkaai.

Te voet of per fiets

Enige organisatie qua vervoer is dus vereist. De stad Antwerpen raadt aan om te voet, met de fiets of via een deelmobiliteit naar de binnenstad te komen. Wie besluit de fiets te nemen, kan die veilig kwijt in de fietsenstalling aan de Gedempte Zuiderdokken of de overdekte fietsparking het Koningin Astridplein. Onder de Teniersplaats kan je de eerste 24u gratis je fiets kwijt onder bewaking.

Openbaar vervoer

De start van de Antwerp Pride aan de Paardenmarkt is gemakkelijk te voet bereikbaar met de meeste trams of bussen als je afstapt aan halte Diamant, Astrid of Rooseveltplaats. Vanaf daar geraak je te voet op 10 minuten aan de parade. Halte Paardenmarkt (tram 1 en 24) ligt vlak aan de start van de parade. Meer informatie over de dienstregeling en de reisweg vind je op de site van De Lijn.

Trein

Neem de trein tot in Antwerpen-Centraal, van daaruit is het nog 15 minuten wandelen naar de startzone. In het weekend en op feestdagen biedt de NMBS een speciaal weekendbiljet aan. Hiermee krijg je een korting van 50% op jouw treinticket. Per betalende reiziger reizen 4 kinderen onder de 12 jaar gratis mee. Meer informatie over uurregeling en vervoersbewijzen vind je op de website van de NMBS.

Boot of waterbus

Van Linkeroever kan je snel en gemakkelijk naar Rechteroever met het Sint-Annaveer. Het veer is gratis en vertrekt vanaf het ponton op Linkeroever in de Thonetlaan.

Neem DeWaterbus vanuit Hemiksem of Kruibeke naar het Steenplein te Antwerpen. Of combineer het traject met de veerdiensten Hoboken-Kruibeke en Bazel-Hemiksem. Een ritje heen en terug kost €5 en is te koop aan boord van DeWaterbus.

Auto of taxi

Ook met de auto kan je op een slimme manier naar Antwerpen komen, denk maar aan carpoolen of de populaire deelauto. Of laat je auto achter op een Park and Ride en neem de tram of de (deel-) fiets verder. Hieronder vind je een overzicht van alle P+R’s met een rechtstreekse verbinding naar de stad.

 © stad Antwerpen 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerp Pride