Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Bijna 10 keer zoveel onderaannemers op werf van ingestorte school, sectorfederatie en vakbonden reageren: “Veiligheid op bouwwerven moet beter”

De Confederatie Bouw en de vakbonden roepen op om de veiligheid op bouwwerven te verhogen. Dat doen ze naar aanleiding van een onderzoek van ‘VTM NIEUWS' en ‘Het Laatste Nieuws’, waaruit blijkt dat de hoofdaannemer van de ingestorte school in de wijk Nieuw Zuid in Antwerpen loog tegen de stad over het aantal onderaannemers. Vanuit politieke hoek komt kritiek: “Dat de stad Antwerpen zo slecht op de hoogte is van wie er werkt en wat er op haar werven gebeurd, is schuldig verzuim.”

22 reacties

  • Diana EnBob Van Puymbroeck

    2 jaar geleden
    zolang de aanbesteding wordt toegewezen aan de laagste bieder ipv aan de beste bieder zal dit blijven duren
  • Pieter Janssens

    2 jaar geleden
    Lopen er op de werf dan geen aanspreekpunten van de vakbond rond, normaal verplicht boven een bepaald aantal.
  • Walter Thomassetti

    2 jaar geleden
    Het is niet enkel in "den bouw" waar arbeidsregels overtreden worden! In plaats van het teveel aan politiekers en hun administratie, stel wat inspecteurs aan die de arbeidswetten kunnen controleren en bestraffen. Nu wordt er gesjoemeld dat het een lieve lust is. Leve het liberalisme!
  • Henri Meinertzhagen

    2 jaar geleden
    Waarom weet de vakbonden hier niet van. Of wensen ze van niets te weten ?
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Natuurlijk zegt de sectorfederatie dat de veiligheid beter moet op de werven. Dat zeggen ze elke keer als er iets misloopt. De volgende keer zeggen ze dat opnieuw.