Vrouw krijgt parkeerboete omdat ze geldig ticket onder ruitenwisser steekt

De bestuurster van een Porsche heeft in het centrum van Aalter een parkeeretributie gekregen, ook al had ze een ticket gekocht. Reden: het ticket lag niet achter de voorruit maar zat onder de ruitenwisser. En dat mag blijkbaar niet.

tg

De vrouw parkeerde haar voertuig op 17 februari in het centrum van Aalter, zo schrijft ze op de Facebookpagina vanPolCon - Politiecontroles, waar bestuurders politiecontroles met elkaar delen.

Ze kocht een parkeerticket van 1 euro aan de automaat . Toen ze terug aan haar auto kwam, vond ze niet meteen haar autosleutels. Omdat de vrouw blijkbaar nogal gehaast was, besloot ze het parkeerticket onder haar ruitenwisser te steken in plaats van het achter de voorruit te leggen.

Toen ze even later terugkeerde, vond ze een retributiebon onder haar ruitenwisser.

Vreemd genoeg had de parkeerwachter niet ontkend dat de dame wel degelijk betaald had want als vaststelling schreef hij: “Parkeerticket buiten aan het raam”.

Volgens het parkeerbedrijf Indigo, dat de door de stad is aangesteld, moet het ticket achter de voorruit zitten. Om misbruik te vermijden. “Met zou het anders, eens de parkeerwachter gepasseerd is, kunnen wegnemen en achter de ruitenwisser van een andere auto steken die nog niet werd gecontroleerd”, klinkt het.

De vrouw moet nu een retributie van 10 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen