Direct naar artikelinhoud
NieuwsAntwerpen

27-jarige staat vandaag terecht voor aanranding, verkrachting en afpersing via Tinder en Snapchat

27-jarige staat vandaag terecht voor aanranding, verkrachting en afpersing via Tinder en Snapchat
Beeld REUTERS

Een 27-jarige man uit Deurne verschijnt vandaag voor de correctionele rechtbank in Antwerpen in het kader van een grote zedenzaak. Hij zou via Snapchat en Tinder meer dan twintig vrouwen misleid hebben om seksuele beelden te krijgen. Enkele onder hen zouden zijn aangerand of verkracht door de man.

De vermeende slachtoffers leerden de 27-jarige X.S. uit Deurne kennen op Tinder of Snapchat als ‘Jonas’, zogezegd een 25-jarige man die afgestudeerd was aan de Vlerick Business School en ‘op zoek was naar iets serieus’. Hij begon al snel om seksueel getinte beelden te vragen, waar de slachtoffers initieel op ingingen. Wanneer de slachtoffers weigerden, stuurde hij dreigementen. Zo zou hij de expliciete beelden die hij van de slachtoffers had gekregen, opsturen naar hun familieleden of werkgevers.

“De meisjes moesten hem steeds meer expliciet materiaal bezorgen, audio- en videobestanden, altijd maar meer. Als ze wilden stoppen, dreigde hij hen te exposen”, aldus Anthony Godfroid, advocaat van twee slachtoffers, aan Humo. Enkele slachtoffers zijn volgens het Openbaar Ministerie ook aangerand of verkracht door de beklaagde, die zich tijdens de feiten voordeed als een vriend van de fictieve ‘Jonas’.

Schaamte

Het parket identificeerde meer dan twintig slachtoffers, onder wie ook enkele minderjarigen, die X.S. op minder dan een jaar tijd maakte. Slechts enkele onder hen stellen zich burgerlijke partij in de zaak. Sommige slachtoffers zouden gedwongen zijn seksuele handelingen uit te voeren op openbare plaatsen. Daarover heerst grote schaamte, volgens Godfroid.

De zaak wordt op donderdagnamiddag gepleit in de rechtbank van Antwerpen, die vervolgens een datum voor de uitspraak bepaalt.