Brazilliaanse president Bolsonaro hardhandig in de clinch met influencer: “Niet filmen!”

In Brazilië is president Jair Bolsonaro in de clinch gegaan met een influencer. De extreemrechtse leider was aan het spreken met aanhangers en poseerde voor selfies. Influencer Wilker Leão baande zich een weg door de menigte om hem te confronteren. Op beelden is te zien hoe de president hem bij de arm grijpt en zijn gsm probeert af te pakken.

  1. TERUGLEZEN GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand” - Offensief in Rafah gaat voort - België wil wapenembargo tegen Israël

    TERUGLEZEN GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbe­stand” - Offensief in Rafah gaat voort - België wil wapenembar­go tegen Israël

    Geen bestand, maar nog meer oorlogsgeweld: Tel Aviv kiest voor de aanval. Vorige nacht vonden aanhoudende bombardementen plaats en Israëlische tanks vielen Rafah binnen. Voorlopig is sprake van 27 doden. “De antiterreuroperatie is plaatselijk en in omvang beperkt”, stelt het Israëlische leger. Ruim een miljoen ontheemde Palestijnen zouden schuilen in de stad. “Er moet een rode lijn zijn”, stelt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). Dinsdagavond meldt een Egyptische zender dat alle strijdende partijen bereid zin om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 7 mei terug.
  2. LIVE OEKRAÏNE. Rusland rukt verder op en verovert weer twee dorpen
    LIVE OEKRAÏNE
    363

    LIVE OEKRAÏNE. Rusland rukt verder op en verovert weer twee dorpen

    Het Russische leger lijkt erin te slagen steeds verder op te rukken in Oekraïne. Het Russische ministerie van Defensie meldt woensdag dat zijn strijdkrachten nog twee dorpen aan de frontlinie hebben veroverd. Rusland heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook “massale” luchtaanvallen uitgevoerd op diverse Oekraïense regio’s. Volgens de Oekraïense minister van Energie waren de aanvallen gericht op energiefaciliteiten. Er vielen zeker zes doden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.