© BELGA

Quick-Step maakt zich zorgen om kopman Gaviria

Fernando Gaviria, kopman bij Quick-Step Floors, is donderdag tijdens een trainingsrit ten val gekomen. De Colombiaan ging over de kop en liep verschillende schaafwonden op. Vooral zijn pols baarde zorgen, maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er geen sprake is van een breuk. Hij kan zaterdag starten in Milaan-Sanremo.

“Ik hoop dat Fernando niets overhoudt aan zijn tuimelperte”, stelde ploegmaat Tom Boonen vrijdagmiddag. “Hij is echt sterk en kan een goede Milaan-Sanremo rijden. Het zou jammer zijn als hij erdoor wordt gehinderd.”

De Colombiaan was op training een sprintje aan het trekken, maar moest uitwijken toen een tegenligger hem kruiste. Hij bleef met zijn stuur aan een nadar hangen en kwam hard ten val. “Hij bloedde uit zijn neus, had een wonde aan zijn mond en klaagde over pijn aan de polsen”, aldus ploegleider Peeters. “Die pols is pijnlijk, maar gelukkig heeft hij niets gebroken. Dat blijkt uit onderzoek in het ziekenhuis. Hij kan dus gewoon starten.”

Gaviria liet door de blessure de ploegtraining van vrijdag wel aan zich voorbijgaan en trainde op de rollen om zich verder voor te bereiden op zijn tweede Milaan-Sanremo. Vorig jaar was de Colombiaan mee vooraan in de finale, maar hij kwam ten val in de laatste bocht en kon zijn kansen niet verdedigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer