Hoe ontspant zangeres Chibi Ichigo zich op vakantie? Dit zijn haar kijk-, luister- en leestips 

Zangeres Sabina Nurijeva, beter bekend als Chibi Ichigo, werkt volop aan haar debuutplaat die in oktober van dit jaar zal verschijnen. Tussen de concerten en festivals door heeft Chibi Ichigo deze zomer niet veel tijd voor ontspanning. "Dat vind ik niet zo erg", vertelt ze aan VRT NWS. "Die vakantie haal ik later wel in." Wel maakt de Limburgse zangeres graag even tijd om enkele zomerse kijk-, luister- en leestips te delen.

Bij een vakantie horen een leuke podcast, een goed boek en een fijne film of serie. Of je nu onderweg bent, in een strandstoel ligt of af te rekenen krijgt met slecht weer: met deze tips hoef je je alvast niet te vervelen. 

Het boek dat Chibi Ichigo's leven veranderde: "The secret" van Rhonda Byrne

"Ik lees absoluut niet ter ontspanning. Als ik lees, wil ik vooral bijleren, over mezelf of over de wereld rondom mij. Eerlijk gezegd is het al veel te lang geleden dat ik een boek las. Sinds de komst van socialemediaplatformen zoals TikTok kan ik me niet meer concentreren op een boek. Drie jaar geleden las ik nog elke dag. Zo las ik toen "The secret" van Rhonda Byrne wel 30 keer, zó goed vond ik dat boek."

Zonder dit boek was ik nooit aan mijn muziekcarrière begonnen

""The secret" raad ik altijd aan iedereen aan. Het boek gaat over de "law of attraction", in het Nederlands "de wet van de aantrekking", die stelt dat als je bepaalde dingen uitstraalt, die energie ook bij jou terugkomt. Ik ben me ervan bewust dat veel mensen hier niet in geloven en dit complete onzin vinden, maar het werkt wel voor mij, en dat is het belangrijkste. Met de hand op het hart kan ik zeggen dat ik zonder dit boek nooit aan mijn muziekcarrière was begonnen."

Muziek die Chibi Ichigo kalmeert: "high vibration" en mantra muziek

"In de douche of vlak voor een concert luister ik altijd naar mantra muziek of naar mijn "high vibration" afspeellijst op Spotify. De afspeellijst staat vol nummers die ik eigenlijk het best kan omschrijven als de achtergrondmuziek die je hoort terwijl je een spel op een Playstation speelt: héél vaag en kalmerend. In de douche beeld ik me dan in dat ik alle stress van me weg was. Het is een mediterend ritueel waar ik niet meer zonder kan."

Beluister hier "Mystic rising", een nummer op de "high vibration" afspeellijst van Chibi Ichigo:

Een ander hulpmiddel dat helpt bij angsten - iets waar ik sinds de eerste lockdown vaak last van heb - is de meditatie-app "Headspace". Ook heb ik sinds kort een motivatiecoach die me leert omgaan met stress. Ik ben altijd al iemand geweest die zichzelf voortdurend wilt verbeteren. Ik besef maar al te goed dat dit soms averechts kan werken aangezien ik vaak té perfectionistisch ben. Tegenwoordig streef ik er vooral naar om de favoriete versie van mezelf te zijn en niet langer de beste versie. Dat is iets realistischer, denk ik."

De animatiefilm waar Chibi Ichigo haar stem aan leende: "Turning red"

"In tegenstelling tot boeken, maak ik wél vaak tijd voor series en films. Feel good-reeksen zoals "The good place", "Jane the virgin" of de nieuwe versie van "Dynasty" doen me altijd helemaal ontspannen. Ook bij "Temptation island" kan ik mijn hoofd uitzetten: zálig."

"Mijn vriend Umi (Defoort, red.) en ik kiezen afwisselend een film uit die we dan samen kijken. De laatste film die hij me liet zien, heet "The prestige", een dramafilm op Netflix vol magie. Het is echt zo'n film die je 's avonds moet bekijken. De films die ik uitkies voor onze wekelijkse filmdates zijn meestal animatiefilms, zoals de "Shrek"-reeks."

"Onlang kwam mijn kinderdroom in vervulling: ik mocht stemacteren voor de Vlaamse versie van de Disney-Pixar-film "Turning red".  Ook al had ik maar een klein rolletje - ik sprak de stem in van een gothic meisje - toch vond ik hele proces enorm boeiend. Ik hoop dit in de toekomst dus vaker te mogen doen. "Turning red" gaat over een meisje dat worstelt met zichzelf tijdens haar puberteit. Wat ik zo fijn vind aan de film is de grappige animatiestijl én het feit dat er rekening gehouden werd met representatie. De personages zijn een heel divers groepje jongeren, nét zoals in het echte leven. Mocht ik dit rolletje niet gekregen hebben, zou ik deze film hoe dan ook toch bekeken hebben."

Bekijk hier de trailer van "Turning red":

Meest gelezen