Kennedytunnel 5 nachten per week dicht voor werkzaamheden

Vanaf vanavond gaat 1 koker van de Kennedytunnel 5 nachten per week dicht. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de tunnelwanden en de verlichting vervangen. Die werkzaamheden zullen maar liefst 9 maanden duren. Verkeer moet elke zondag-, maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond vanaf 21 uur in beide richtingen over 1 rijstrook door de andere tunnelkoker. Elke ochtend om 5 uur is de tunnel dan weer open.

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de volgende maanden de bestaande natriumlampen in de tunnel vervangen door een nieuwe led-installatie. Ledverlichting zorgt voor een beter zicht in de tunnel en is ook comfortabeler voor de ogen van weggebruikers. Tezelfdertijd komen er ook nieuwe brandwerende platen in de tunnelwand.

Tijdens de werkzaamheden is telkens 1 tunnelkoker afgesloten. Verkeer moet dan in beide richtingen over 1 rijstrook door de andere tunnelkoker rijden en dat elke zondag-, maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond vanaf 21 uur, tot 5 uur in de ochtend. De oprit in Linkeroever gaat trouwens al vanaf 20.30 uur dicht. 

Het verkeerscentrum waarschuwt voor files die de hele nacht kunnen aanhouden. De grootste vertragingen worden tussen 21 uur en 23 uur verwacht, wanneer het aan de tunnel doorgaans nog erg druk is.

Let op: ook werkzaamheden op de E40

Wie vanavond van de kust naar het oosten van het land moet (of omgekeerd) en de problemen aan de Kennedytunnel wil vermijden, rijdt beter niet om via de E40. Die snelweg gaat dan tussen Erpe-Mere en Aalst voor één nacht ook dicht. Een beter idee is om op de E17 bij Sint-Niklaas voor de N16 naar Willebroek te kiezen. Daar kan je dan via de A12 naar Antwerpen rijden en zo kom je voorbij de Kennedytunnel op de Antwerpse ring terecht. Verkeer vanuit Knokke kan ook via de E34 en de Liefkenshoektunnel – waar je tol betaalt – naar de andere kant van de Schelde.

Meest gelezen