Twee dodelijke slachtoffers bij ongeval op E40, weg net voor avondspits weer vrijgegeven

 ©  Marc Gysens

Bij een ernstig ongeval op de E40 in Groot-Bijgaarden zijn er twee dodelijke slachtoffers gevallen, zo meldt de federale politie. Daardoor ontstonden ook lange files, waarin het ongeveer twee uur aanschuiven was. De weg was pas net voor de avondspits weer vrijgemaakt.

red

Rond 11.30 uur raakten drie vrachtwagens en een personenwagen betrokken bij een ongeval achteraan een zone met vertraagd verkeer, zegt woordvoerster Katrien Kiekens van het Vlaams Verkeerscentrum. Er vielen twee dodelijke slachtoffers, zo heeft de federale politie bevestigd. Het gaat om de bestuurders van een vrachtwagen en de personenwagen. Twee andere vrachtwagenchauffeurs raakten gewond, maar zij verkeren niet in levensgevaar.

De rechter- en middenrijstrook waren door het ongeval versperd, en daardoor ontstonden er lange files. Het verkeer vanuit de richting van de kust moest in Ternat de E40 verlaten, om via omwegen in Zellik of Dilbeek weer op de snelweg te komen. In de andere richting, vanuit Brussel naar de kust, stonden lange kijkfiles.

Pas rond 16.00 was het ongeval afgehandeld, en kon de rijweg worden vrijgegeven. Daarmee werden de omleidingen opgeheven. Op dat moment stond er nog wel een lange file vanaf Aalst tot aan de afrit in Ternat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.