radio2

Zillebeke Kermis afgeschaft door dodelijk ongeval: "Het is ongepast om te feesten na de dood van Robert"

In Ieper is gisterenavond een fietser van 72 omgekomen bij een dodehoekongeval met een vrachtwagen. De man, Robert Cappoen, was bijzonder actief in het verenigingsleven in Zillebeke. Daarom hebben de organisatoren beslist om het komende kermisweekend af te schaffen.

"Gisterenavond zaten we allemaal samen voor de laatste voorbereidingen van Zillebeke Kermis, toen het tragische nieuws van zijn dood binnenkwam", vertelt Marc Vermeersch, voorzitter van de Dorpsraad van Zillebeke. "Iedereen was down, sommigen begonnen te huilen." Robert fietste gisteren iets voor 17 uur op het rondpunt van de Zuiderring en de Meenseweg in Ieper. Een vrachtwagen wilde de Zuiderring opdraaien maar had hem niet gezien. Robert stierf ter plaatse. 

Robert woonde in Zillebeke en was er bijzonder actief in het verenigingsleven. "Hij was heel geliefd en een manusje-van-alles. Hij zat in de dorpsraad, in het Sint-Maartenscomité en het Sint-Pieterscomité dat wielerwedstrijden organiseert. Wij kunnen Zillebeke Kermis van volgend weekend niet laten doorgaan, dat betaamt gewoon niet", vervolgt hij. "Daarom hebben we gisterenavond onmiddellijk beslist om het hele kermisweekend (zaterdag, zondag én maandag) af te schaffen, als eerbetoon aan Robert."

Financiële kater?

Het programma zag er nochtans veelbelovend uit: naast de gebruikelijke kermiskramen waren er uitschieters zoals een fietsbehendigheidswedstrijd voor kinderen, eetstandjes, optredens en vuurwerk om het feestweekend af te sluiten. 

"Financieel zal dat zeker gevolgen hebben voor alle verenigingen, maar dat weegt niet op tegen het verlies van een goeie medewerker", aldus Marc. "Gisterenavond en vanmorgen hebben we iedereen gecontacteerd en de mensen begrijpen dat. Ik woon al 35 Ă  40 jaar in Zillebeke. Ik ken Robert van in het begin. Hij was een vriend voor mij. Ik zal hem missen."

Robert Cappoen - radio2

Meest gelezen