Foto: Phil Nijhuis

Vandaag en morgen klimt kwik richting 30 graden, weekend gevoelig frisser 

Vandaag en morgen beloven opnieuw mooie zomerdagen te worden met temperaturen die richting 30 graden gaan. Morgen zou het in het centrum van het land zelfs 32 graden kunnen worden. Vrijdag wordt het weer onstabiel met kans op intens onweer. Tijdens het weekend zal het frisser zijn, met maxima van 21 tot 24 graden.

Het belooft vandaag opnieuw een warme en droge zomerdag te worden. In het westen komen er wel wat meer wolkenvelden voor. In de namiddag wordt het dan overal wisselend bewolkt met zonnige perioden en enkele stapelwolken.  Het KMI voorspelt temperaturen van 26 graden aan zee tot 31 graden in het oosten van het land.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken snel. De temperaturen dalen 's nachts tot 12 graden in de Ardennen en 20 graden in de grote steden.

Ook morgen blijft het op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van zonnige perioden en hoge wolkenvelden. Over het westen komt er meer bewolking in de namiddag met op het einde van de namiddag kans op een bui. Het blijft warm bij maxima van 25 graden aan zee tot 31 of 32 graden in het centrum van het land.

Vrijdag lijkt de atmosfeer onstabiel te worden met kans op buien vanaf het westen. Deze buien zijn soms intens en vergezeld van onweer. Het wordt koeler bij maxima van 21 of 22 graden in het uiterste westen tot 26 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. Zaterdag start regenachtig in het oosten met veel wolken, in het westen en het centrum is het dan al droog met brede opklaringen. We halen maxima van 21 tot 24 graden.

Zondag zijn er regelmatig zonnige perioden en blijft het droog. De maxima schommelen rond 22 graden aan zee en 24 graden in het centrum. 

Ook maandag en dinsdag lijkt het overwegend droog te blijven met een afwisseling van zon en wolken.

Bekijk het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen