© BELGA

Pukkelpop bij tien populairste zomerevenementen van Europa

Vergeet de traditionele week aan het strand. Jongeren willen meer. 20- tot 30-jarigen kiezen massaal voor unieke, once-in-a-lifetime ervaringen en evenementen. Daarom lijstte autoverhuurbedrijf Budget Car Rental de belangrijkste Europese zomerevenementen op en wat blijkt? Ons eigen Limburgse festival Pukkelpop staat op een mooie tiende plaats.

elaw

Vakanties die het nodige potentieel hebben om ermee uit te pakken bij vrienden, zijn de nieuwe trend. Veel jongeren reizen ook naar evenementen over heel Europa. Ook naar Pukkelpop, zo blijkt, want het Limburgse festival staat in de top tien van de populairste zomerevenementen van Europa. Het is het enige Belgische festival dat in de top tien staat.

“Geïnspireerd door het verlangen van mensen om steeds te vertoeven in het middelpunt van de actie, hebben we een Budget List opgesteld met evenementen doorheen Europa die het meeste aandacht genereren en die een ervaring bieden waar mensen de mond van vol hebben”, zo klinkt het. Budget Car Rental baseerde zich dus op de aandacht die de evenementen vorig jaar genereerden, onder andere op sociale media. De bergmarathon Course Ultra-Trail du Mont Blanc in Frankrijk belandde op de eerste plaats.

Indrukwekkende selfies

Uit verder onderzoek van de autoverhuurmaatschappij bleek ook nog dat meer dan de helft van de jongeren (52 %) tussen 20 en 30 jaar de voorkeur geeft aan een vakantie waarover hij kan opscheppen in zijn vriendenkring. Daarbij spelen sociale media en de liefdesverhouding met de selfie een grote rol. Meer dan de helft van de jongeren tussen 20 en 30 jaar raadpleegt sociale media vooraleer de koffers te pakken. Bijna de helft van diezelfde jongeren geeft aan graag indrukwekkende selfies te nemen, bijvoorbeeld met een grote menigte of een mooi landschap op de achtergrond.

De tien belangrijkste Europese zomerevenementen zijn:

1. Frankrijk – Course Ultra-Trail du Mont Blanc

2. Oostenrijk – Red Bull 400

3. Spanje – Salinas Longboard Festival

4. Spanje – Descenso del Sella

5. VK – Bestival

6. Italië – Cous Cous Festival

7. Nederland – NK Beachvolleyball

8. Italië – Cortona Mix Festival

9. VK – Leeds Festival

10. België - Pukkelpop

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer