Vrachtwagenbestuurder die fietser doodreed in Gent was niet onder invloed en reed niet te snel

De chauffeur van de tankwagen die dinsdag in Gent een fietser doodreed en inreed op een kantoorgebouw, heeft na het ongeval een negatieve alcohol- en speekseltest afgelegd. Dat zegt het parket Oost-Vlaanderen. Volgens het onderzoek heeft de man ook niet te snel gereden. Ook bij de bestuurder van de auto die aangereden werd was er geen sprake van intoxicatie.

Het ongeval gebeurde rond 11 uur ter hoogte van de Bataviabrug. De tankwagen reed op de stadsring R40 (Dok-Noord) in de richting van de Dampoort, maar miste de bocht aan het Stapelplein en reed rechtdoor over de parking van het kantoorgebouw Handelsdokcentrum en vernielde de toegangspoort van het kantoorgebouw.

De tankwagen raakte eerst een wagen en een fietser op een oversteekplaats. Het slachtoffer reed ook op Dok-Noord in de richting van het Stapelplein, maar stak op de oversteekplaats de baan over in de richting van de Bataviabrug. De 44-jarige vrouw uit de Gentse deelgemeente Wondelgem overleefde de aanrijding niet.

De vrachtwagenchauffeur zat na het ongeval gekneld en hij werd bevrijd, maar hij verkeerde niet in levensgevaar. Hij verliet intussen het ziekenhuis, maar hij kon geen duidelijke verklaring geven voor het ongeval. Zijn rijbewijs werd dinsdag onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen en hij zal zich later voor het ongeval moeten verantwoorden. Hij legde wel een negatieve alcohol- en speekseltest af. Hij reed ook niet te snel, dat blijkt uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige. De tankwagen was in orde met alle documenten, maar de wagen is in beslag genomen voor een technisch onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. 

Meest gelezen