©  AFP

Een van de Nederlandse militairen die in VS gewond raakte bij schietpartij, is overleden

Een Nederlandse militair die gewond was geraakt bij een schietpartij in de VS, voor een hotel in de Amerikaanse plaats Indianapolis, is in de nacht van zondag op maandag aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt het Nederlandse Ministerie van Defensie.

evdg
Bron: BELGA

De militair overleed in het bijzijn van zijn familie en collega’s. “Onze gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en collega’s”, zo meldt de Nederlandse Defensie maandag.

De drie Nederlandse militairen raakten gewond bij een schietpartij in Indianapolis, grootste stad in de staat Indiana. Volgens Defensie zijn de twee andere militairen bij kennis en aanspreekbaar. 

De militairen behoren tot het Korps Commandotroepen. De commando’s zijn in de staat Indiana op oefening. De schietpartij gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag (lokale tijd) voor het hotel waar de Nederlandse commando’s verblijven, in de vrije tijd van de militairen.

Volgens bronnen vond er voorafgaand aan de schietpartij een incident plaats in het hotel, waar de drie militairen bij betrokken waren. Zij besloten te de-escaleren door weg te lopen, en daarna zou de verdachte een wapen hebben gehaald en de militairen hebben neergeschoten buiten voor het hotel.Volgens Amerikaanse media, waaronder WISHTV, vond de schietpartij rond 03.30 uur (lokale tijd) plaats bij hotel Hampton Inn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer