Een paar graadjes koeler in huis, betekent een besparing van honderden euro op jaarbasis.
Volledig scherm
PREMIUM
Een paar graadjes koeler in huis, betekent een besparing van honderden euro op jaarbasis. © Getty Images

Gebruik geen extern computerscherm en doe manueel de afwas: bespaar jaarlijks ruim 1.300 euro met deze 10 eenvoudige tips

We betalen ons blauw aan energie en water, maar eigenlijk kost het niet eens zoveel moeite om die hoge facturen te drukken. Deze tien bespaartips vereisen geen investeringen en kosten nauwelijks moeite, terwijl je op jaarbasis wel 1.313 euro uitspaart. Jawel, met dat geld kan je een week luxueus gaan skiën.

281 reacties

  • Marion Brenneke

    2 jaar geleden
    Zoals hier eerder al gevraagd: waar moet je besparen als je geen vaatwasser en geen droogkast hebt. Wassen op een steen in de rivier zie ik niet alleen niet zitten maar ik heb ook geen rivier in de buurt. En nu?
  • Marie Vanakker

    2 jaar geleden
    Dit krijg je als je basisbehoeften uit handen van de gemeenschap geeft en er bedrijven mee laat spelen. Kapitalisme faalt keer op keer omdat hebzucht in de mensen veel en vele malen sterker is dan gezond verstand.
  • Daniel Warmoes

    2 jaar geleden
    Doe je was op een steen in de rivier...
  • Heyn Dierickx

    2 jaar geleden
    Afwassen met de hand? Voor mij helpt dat niet onmiddellijk. Bij ons draait de vaatwasser in het gemiddeld om de 2 dagen. Ik laat mijn vaatwasser draaien wanneer het me best uitkomt met mijn zonnepanelen. Vaatwas met hand bergt gasenergie om warmwater te bekomen, de vaatwasser werkt puur op elektriciteit. Vroeger liet (zonder zonnepanelen) 's nachts draaien, nu (met zonnepanelen) in de voormiddag of namiddag, zolang het niet is dat de kookplaten aan staan. De boodschap: make the switch.
  • Danny Schoofs

    2 jaar geleden
    Dit jaar dat geld besparen & tegen volgend jaar mogen we't dubbel & dik betalen aan de energieleveranciers...Straks mogen we niks meer verbruiken,maar krijgen we wel een rekening van hier tot ginder,zodat de aandeelhouders & de directie van de energieleveranciers toch hun extra luxe kunnen kopen & op verlof kunnen naar allerlei exotische bestemmingen...Straks is al't geld op van de gewone mens & de bedrijven & mogen ze hun economie opvouwen & in de prullenbak gooien,wegens géén consumptie méér.