‘Where is The Fair? In Wijshagen natuurlijk. © roger dreesen

KLJ wil kermis in Wijshagen nieuw leven inblazen

Oudsbergen -

De septemberkermis in Wijshagen nieuw leven inblazen en levendig houden, dat is wat de KLJ-Jongens van Wijshagen gaan doen vanaf vrijdag 16 september.

“In kleine dorpen als Wijshagen zie je dat de kermis alsmaar minder bezocht wordt”, zegt Neel Corstjens van de KLJ Jongens. “Die terugloop willen we in Wijshagen een halt toe roepen door naast de traditionele kermis ook andere activiteiten op touw te zetten. Wijshagen kermis is op sterven na dood. Na twee jaar corona stonden er nog enkel een schietkraam, een frietkraam en een draaimolen onder de kerktoren. We verhuizen de kermis van het kerkplein naar het buurthuis. Daar is meer ruimte en zijn er betere faciliteiten. En kan er meerdere dagen worden gefeest. We gaan voor saamhorigheid, een feest waar jong en oud welkom is.”

Dat feest start al op vrijdag 16 september met het Wijshager kampioenschap bitterballen fretten. Op zaterdag staat ‘Where’s The Fair?’ op het programma, een totaal dorpsfeest met optredens van lokale van rock-, pop- en countrybands. En afsluiten doen ze met een afterparty. Zondag is er de traditionele kermis met muziek en hapjes in de feesttent.

De KLJ Jongens nemen dus het initiatief en dat kan rekenen op een gemeentelijke subsidie van 4.000 euro. “Die subsidie wordt goed besteed. Zo vragen we geen inkom en gaat het bedrag naar een veilige accommodatie, de feesttent en de optredens”, besluit de KLJ-werkgroep.(rdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer