Vermoedelijke discussie over e-sigaret aan café escaleert: koppel belandt in ziekenhuis, politie pakt vechtersbazen op

 ©  jcr/dss

Sint-Truiden -

De politie kreeg dinsdag rond 2.40 uur een melding van een massale vechtpartij in het centrum van Sint-Truiden. Volgens getuigen ging het om in totaal een vijftiental personen, allemaal jongeren, die amok maakten op het terras voor café Bistroke in de Meinstraat.

Het incident liep volledig uit te hand en een deel van hen zou het bont hebben gemaakt. De vechtersbazen gooiden met terrasmeubilair en brachten vernielingen aan. Twee personen raakten bij de vechtpartij gewond. Het zou volgens getuigen om een koppel gaan. Zij zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis.

Er wordt ook gesproken van verwondingen aangebracht met een scherp voorwerp. Het verder onderzoek moet daarover nog meer duidelijkheid verschaffen, maar het gaat zeker niet om een mes. (Lees verder onder de foto)

 ©  dss

De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken is belast met het dossier. Ze verrichtten dinsdag, nadat de feiten gebeurd waren, meerdere arrestaties. De verdachten zijn meegenomen voor verhoor.

Wat zich precies aan het café heeft afgespeeld zal nog moeten blijken uit de verhoren van de betrokkenen. Getuigen spreken van een discussie om een e-sigaret, waarna het escaleerde.

 ©  jcr

 ppn/jcr/dss

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen