Thomas Coune, CEO van energieleverancier Mega, dat vanaf september eigenaars van zonnepanelen met een terugdraaiende teller een extra kost aanrekent.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Coune, CEO van energieleverancier Mega, dat vanaf september eigenaars van zonnepanelen met een terugdraaiende teller een extra kost aanrekent. © Jan De Meuleneir / Photo News

Nóg meer kosten op energiefactuur: plots rekent Mega zonnepaneeleigenaars met terugdraaiende teller ‘forfait’ van 700 tot 900 euro per jaar aan

Vanaf september rekent energieleverancier Mega extra kosten aan voor klanten die zonnepanelen combineren met een analoge, terugdraaiende teller. Die ‘forfait’ bedraagt al snel 700 tot 900 euro op jaarbasis. Mega zelf verwijst naar kosten die het moet betalen aan de netbeheerder. In de sector zelf valt te horen dat energieleveranciers steeds moeilijker met de gestegen kosten om kunnen.

285 reacties

  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    Ale, je mag uw analoge teller houden maar je mag er wel een extra kost op heffen (zegt VREG). Als het zo zit, dan ken ik nog wel wat maatregelen !! Je mag je GSC houden, maar we gaan er wel een extra kost op heffen (direct opgelost). De ambtenaren mogen hun ambtenarenpensioen houden, maar we gaan er wel een extra kost op heffen.
  • Bert de grootte

    2 jaar geleden
    Onze regering en hun wanbeleid is de grote boosdoener. Zij willen geen terugdraaiende teller. Dan nemen ze immers taksen en btw op wat je momenteel verbruikt en teruglevert. Wel beloven dat je nog 15 jaar recht erop had. Crimineel zijn onze politici
  • Sébastien Rons

    2 jaar geleden
    Mega beweerd dat ze die kost aanrekenen omdat ze je verbruik niet kennen, maar zelf als je een digitale meter hebt, dan weten ze toch ook niet of er zon gaat schijnen of niet? Dus je eigen verbruik kunnen ze dan toch ook niet inschatten? Het is gewoon een pest belasting bovenop de prosumententax
  • Pierre Vaneylen

    2 jaar geleden
    Gino de Nil. U slaat de nagel op de kop. Bij een publieke vergadering hierover bij Fluvius, mocht deze vraag door mij , niet publiekelijk gesteld worden.
  • Frank Van Gucht

    2 jaar geleden
    Hoe lang blijft de politiek hun kop in het zand steken? Als Mega super winsten maakte hebben ze toch ook NIETS uitgekeerd aan hun klanten? Nu plots rekenen ze dit aan, goede raad aan de klanten van Mega vertrekken.
  1. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.
  2. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    32

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.