Volledig scherm
PREMIUM

“Belgische boegbeelden gevraagd”: onze tennisexpert fileert vroege uitschakeling van David Goffin en Elise Mertens op US Open en kijkt vooruit

Tennis“Gene vette, hè.” Standaardzin die telkens volgt op de vraag naar de staat van het Belgische tennis. De perceptie staat of valt met de boegbeelden natuurlijk. En laat David Goffin (ATP 62) en Elise Mertens (WTA 33) nu niet in de vorm van hun leven steken. Getuige hun exit in de eerste ronde van de US Open.

4 reacties

  • Jean Petermans

    2 jaar geleden
    Mertens het dubbelspel laten vallen, ik denk dat juist niet. In het enkelspel heeft Elise onvoldoende wapens om tot de absolute top te behoren, zijzelf en haar entourage weten dit maar al te goed. In het dubbelspel worden die tekortkomingen weggewerkt door haar partner. Als je tot de absolute top hoort in het dubbelspel zijn er meer centjes te verdienen dan bij de lagere subtop in het enkel, dus het dubbel is een heel logische keuze, die velen die in diezelfde situatie zitten ook zouden maken.
  • Claude Broucker-Briké

    2 jaar geleden
    Goffin: om mee te lachen. Die staat nog enkel op het terrein voor het geld. Sportief al jaren weinig van betekenis. Mertens moet haar dubbelspel opzij zetten.
  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    Sinds Mertens ook de dubbel doet gaat haar enkelspel er op achteruit.
  • Stroobants Alexander

    2 jaar geleden
    wij hebben geen topper meer. deze zijn gewoon middelmaat.