Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP / EPA

EU-lidstaten schorten visumversoepelingen voor Russen op: “We zien vele Russen reizen voor ontspanning alsof er geen oorlog woedt in Oekraïne”

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken hebben vandaag in Praag een politiek akkoord bereikt om het akkoord met Rusland over de versoepelde voorwaarden voor de afgifte van visa volledig op te schorten. Dat heeft de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell meegedeeld.

16 reacties

  • Wouter Van de Walle

    2 jaar geleden
    Goed zo!
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Dan ook de visa voor ons die naar Rusland willen. En in dat Rusland is zoveel te zien en ook grootse musea zoals in Sint Petersburg. Ook al gedaan? De vraag is: gaan wij er op vooruit met dit dwaze politiek gedoe? En op TV is Bolshoi en Marinsky ballet ook al niet meer te zien. Waarom toch?
  • Jean West

    2 jaar geleden
    Waar waren de sancties toen de USA Irak binnenviel ( 500.000 doden) en waar Europese legers gretig mee geholpen hebben? Waar waren de sancties toen USA Afghanistan binnen viel? Twee maten en twee gewichten.
  • hans voet

    2 jaar geleden
    Dus ook geen visums meer voor Israeli en Amerikanen en Saudi?
  • Tim Vercammen

    2 jaar geleden
    Moest onze geweldige regering ooit gaan beslissen om een land aan te vallen dan draait bij mij de wereld ook gewoon door hoor. Ik woon misschien op het grondgebied (je moet ergens wonen he). Maar verder heb je er toch niets mee te maken zeker.