©  ISOPIX

Landry Dimata debuteert bij NEC met gelijkspel tegen AZ

NEC heeft donderdagavond in een uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag van de Eredivisie 1-1 gelijkgespeeld tegen AZ. Nieuwkomer Landry Dimata maakte in het slot zijn debuut bij het team uit Nijmegen.

Na een scoreloze eerste helft brak Marquez (54.) de ban voor de thuisploeg. Odgaard (57.) hing de bordjes slechts enkele minuten later alweer in evenwicht en legde daarmee de eindstand vast. Net voorbij het slotkwartier mocht Dimata zijn eerste minuten komen meepikken.

Dimata verliet RSC Anderlecht in februari 2021 voor Espanyol. De Catalanen lenen hem nu voor een seizoen uit aan de Nederlandse eersteklasser. Momenteel vat NEC post op de achtste plaats in het algemene klassement van de Nederlandse eerste klasse met 5 op 12.