Prinses Astrid over huwelijk dochter Maria Laura: "Ik begrijp dat ze voor William heeft gekozen, veel gelijkenissen met haar vader"

Prinses Astrid en prins Lorenz hebben tijdens een persconferentie in de kathedraal van Brussel een inkijkje gegeven in de huwelijksceremonie van hun dochter Maria Laura, die op 10 september het jawoord geeft aan de Brits-Franse William Isvy. Het echtpaar sprak vol lof over hun toekomstige schoonzoon. “Ik begrijp Laura meer en meer: William heeft veel kwaliteiten, net als haar eigen vader”, complimenteerde prinses Astrid.

Astrid en Lorenz arriveren vanochtend zichtbaar trots in de kathedraal van Brussel, waar volgende week zaterdag dochter Maria Laura (34) in het huwelijksbootje treedt met William Isvy. “Het wordt een enorm evenement”, steekt prinses Astrid van wal. “Dat was ook zo met het huwelijk van Amedeo, maar hij trouwde niet in België. Nu heeft het toch een andere connotatie.” Prins Amedeo trouwde acht jaar geleden met de Italiaanse Lili Rosbosch in Rome.

Prinses Maria Laura zou nadrukkelijk hebben gevraagd om in Brussel te mogen trouwen. “Ze is hier geboren en getogen, en ze houdt van haar stad”, aldus prinses Astrid. De burgerlijke trouw vindt ’s ochtends plaats op het stadhuis, in alle intimiteit met 35 genodigden. Naast koning Filip en koningin Mathilde tekenen daarvoor ook prins Laurent, prinses Claire en prinses Delphine present.

Voor de kerkelijke ceremonie in de namiddag zijn 500 mensen uitgenodigd. “Broers, zussen, neven, nichten en vrienden van zowel William als Laura zijn zeer betrokken bij de voorbereiding van het huwelijk”, weet prinses Astrid. “Het wordt een zeer familiale aangelegenheid.” De ceremonie start om 14.30 uur. Prins Lorenz begeleidt zijn dochter naar het altaar, en ook de kinderen van prins Amedeo zullen een rol spelen. Over de trouwjurk van prinses Maria Laura zijn voorlopig geen details bekend.

BEKIJK - Prinses Astrid complimenteert zowel haar man als toekomstige echtgenoot:

Videospeler inladen...

"Alle kwaliteiten"

Zowel prinses Astrid als prins Lorenz spreekt met veel lof over hun toekomstige schoonzoon. “Ik ontmoette hem een jaar geleden voor het eerst in Bazel”, zegt prins Lorenz. “We kwamen onmiddellijk zeer goed overeen. Het was een heel mooi moment.” Ook met de ouders van William kan het prinselijk paar zich goed vinden. “Ze zijn jong van geest, hebben veel humor en een groot familiegevoel.”

Prinses Astrid laat niet na om ook haar man in de bloemetjes te zetten. “Ik zal je iets verklappen: ik begrijp Laura meer en meer. William heeft alle kwaliteiten: hij is zeer moedig, sterk, sportief, heeft veel humor. Alles, alles, veel gelijkenissen met haar vader.” “Dat is niet zo”, klinkt het bij een verlegen prins Lorenz. “Dat is wel zo”, bevestigt prinses Astrid.

Op de vraag of het huwelijk van een dochter meer bijzonder is dan dat van een zoon, antwoordt prinses Astrid diplomatisch. “Ik heb geen voorkeur voor om het even welk kind, maar een dochter, dat is …” 

BEKIJK - Prinses Astrid antwoordt diplomatisch op de vraag of het huwelijk van haar dochter meer bijzonder is dan dat van haar zoon:

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen