Hier komt de regen, of toch enkele buien verspreid over het hele land

De natuur snakt ernaar, meerdere mensen kijken er ook wel naar uit: (een beetje) regen. Die komt er vandaag aan, met verspreid over het land enkele buien, al dan niet gepaard met onweer. En volgens het KMI mogen we ons de komende week aan onstabieler weer verwachten, met nog altijd hoge temperaturen. Tegen het einde van de week komen we nog net boven de 20 graden uit.

VandaagĀ start met veel zon, maar in de namiddag neemt de bewolking snel toe en vallen er verspreid over het land enkele buien. Deze kunnen vergezeld zijn van onweer. Naar de avond toe lost de bewolking op en verdwijnt de buienkans opnieuw. De maxima liggen tussen 20 graden op de Hoge Venen en 25 Ć  26 graden in het centrum.

VanavondĀ enĀ vannachtĀ wordt het lichtbewolkt en droog. Tegen de ochtend kunnen er wat nevel of enkele mistbanken gevormd worden, vooral dan in de Ardennen.

Omdat het KMI vandaag voor slecht weer waarschuwt, activeert de FOD Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722. Wie storm- en waterschade heeft waarvoor hij of zij bijstand van de brandweer nodig heeft, kan een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of het nummer 1722 bellen. "Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn", zegt Binnenlandse Zaken.

Morgen begint de dag met brede opklaringen. Nadien zijn er meer wolken, vooral hoge en middelhoge waar de zon veelal doorheen schijnt. De temperaturen stijgen naar waarden tussen 23 graden in de Hoge Ardennen en aan zee, en lokaal 28 graden elders.

Maandag is er aanvankelijk veel hoge bewolking. Geleidelijk wordt de bewolking dikker en wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. In de loop van de namiddag en avond vergroot de kans op (onweers)buien. Het kwik stijgt naar zo'n 30 graden in het centrum van het land.

Ook dinsdag start de dag vrij zonnig en veelal droog. Daarna neemt de bewolking toe, 's namiddags en 's avonds gevolgd door enkele (onweers)buien. Het is nog steeds warm met maxima rond 26 Ć  27 graden in het centrum.

Woensdag wordt het zwaarbewolkt en onstabiel met onweersbuien. Het wordt koeler met maxima nog rond zo'n 22 graden in het centrum.

Donderdagochtend wisselen brede opklaringen en lokale lage wolkenvelden elkaar af. In de loop van de dag neemt de kans op (onweers)buien toe vanaf het westen en wordt het wisselend bewolkt. Maxima tussen 20 en 25 graden.

Vrijdag is het zwaarbewolkt met buien. Maxima rond 20 graden in het centrum.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (vrijdag 2 september, 20 uur)

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen