© BFM

Uitslaande woningbrand in verblijf van zes seizoensarbeiders in Ranst

Ranst -

De brandweer is zaterdagochtend uitgerukt voor een uitslaande woningbrand aan Broechemhof in Ranst. In het pand verbleven op dat moment zes seizoensarbeiders. Ze konden tijdig het gebouw verlaten, niemand raakte gewond.

nelo

Rond 7.15 uur kreeg Brandweerzone Rand een oproep over een uitslaande brand aan Broechemhof, een doodlopende straat tussen de velden. De melding kwam van de eigenaar van het pand, een tomatenkweker uit de buurt. “Het vuur is ontstaan in een achterbouw”, vertelt Els Kusters, woordvoerster van Politiezone Zara. “Op dat moment verbleven er zes seizoensarbeiders in de woning. Zij zijn wakker geworden door de brand en hebben meteen de eigenaar verwittigd.”

Oorzaak onbekend

Het vuur is overgeslagen op de woning. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. Door het acute watertekort in de omgeving werden nog drie tankwagens bijgevraagd om de brand te kunnen blussen. “Vooral het achterbouw is zwaar beschadigd. De woning is al bij al goed gespaard gebleven”, zegt Kusters.

De oorzaak is voorlopig nog onbekend. Wel zou de brand accidenteel ontstaan zijn, vermoedelijk aan de verwarmingsketel. “Er is geen sprake van kwaad opzet”, bevestigt de politie.

De zes seizoensarbeiders konden allen op tijd het pand verlaten. Niemand raakte hierbij gewond. Ze worden voorlopig ondergebracht in een andere woning van de tomatenkweker waar nog andere seizoensarbeiders verblijven.

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV