©  AFP

Loïs Openda sleept punt uit de brand tegen Reims, ook Theate en Sels spelen gelijk

Op de zesde speeldag van de Ligue 1 heeft Lens in extremis een eerste competitienederlaag weten vermijden. Het sleepte dankzij Rode Duivel Loïs Openda een punt uit de brand op bezoek bij Stade Reims (1-1).

Jens Jacobs
Bron: BELGA

De pas ingevallen Deiver Machado, ooit nog op de loonlijst van AA Gent, liet zijn Lens-ploegmaats in de 66e minuut in de steek met een rechtstreekse rode kaart. Dat leek zuur op te breken toen Folarin Balogun er een handvol minuten later 1-0 van maakte, maar Openda nam met zijn vierde competitiegoal het slotakkoord voor zijn rekening tegen het team van basisspeler Maxime Busi en de geblesseerde Thomas Foket.

Voor Openda is het al de vierde wedstrijd op rij dat hij tot scoren komt voor Lens.

Caufriez debuteert met zege, Sels speelt gelijk

Toulouse liep dan weer tegen een derde opeenvolgende nederlaag aan op het veld van Clermont (2-0). Jodel Dossou opende de debatten meteen na rust, Muhammed Cham trok de stekker op luttele seconden van het einde uit de partij. Maximiliano Caufriez vierde zijn debuut bij Clermont, waar Brandon Baiye 90 minuten lang toekeek langs de zijlijn. Aan de overzijde werd aanvoerder Brecht Dejaegere net voor het uur afgelost.

Brest en Straatsburg hielden elkaar ten slotte in bedwang na treffers van Pierre Lees-Melou voor de gastheer en Ludovic Ajorque voor de bezoekers, die net voorbij het halfuur Sanjin Prcic uitgesloten zagen worden met een rechtstreekse rode kaart. Toch mondde dat numerieke ondertal in de tweede helft niet uit in verlies voor Matz Sels en teamgenoten. Het bleef 1-1.

Lens kampeert momenteel op de derde plaats in de Franse eerste klasse met 14 op 18. Clermont volgt op de achtste plaats met 9 punten, terwijl Reims en Toulouse zich op een respectievelijke twaalfde en zestiende positie begeven met 6 en 5 eenheden. Straatsburg verkeert nu al in degradatienood, op de achttiende stek met 4 punten.

 ©  AFP

Rennes en Theate laten steek vallen bij Troyes

Stade Rennes heeft een steek laten vallen op het veld van Troyes. Het geraakte niet verder dan 1-1.

Ike Ugbo (ex-Cercle en ex-Genk) brak in de 14e minuut de ban voor Troyes, dat Yoann Salmier in de 26e verloor met een rechtstreeks rood karton. De Bretoenen waren op die manier in staat om net na de rust terug in de wedstrijd te komen via Baptiste Santamaria (48.), maar meer zat er niet in voor Arthur Theate en medemaats. Jérémy Doku ontbrak met een blessure.

Rennes kende een wisselvallige competitiestart met 8 op 18, met een voorlopige negende plaats in de algemene rangschikking van de Franse hoogste voetbalafdeling tot gevolg. Troyes staat een plaats lager met een punt minder.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer