Wetstraatreporter Pieterjan De Smedt wordt vaste presentator bij "Terzake"

Wetstraatreporter Pieterjan De Smedt wordt vanaf nu vast anker bij duidingsprogramma "Terzake". Elke maandag zal hij te zien zijn in de studio. De rest van de week blijven Annelies Beck en Kathleen Cools voor hun rekening nemen. De Smedt, die vorige en deze zomer al ad interim anker was van het programma, blijft ook nog steeds politiek reporter van "Terzake".

Pieterjan De Smedt is de man die voor duidingsprogramma "Terzake" onvermoeibaar de Wetstraat afschuimt om politici aan de tand te voelen. De "Wetstraatpitbull", zoals hij ook al eens genoemd wordt, doet dat ondertussen al tien jaar.

In de zomer van 2021 was het dan zover: om die vakantieperiode te overbruggen zette de politiek reporter zijn microfoon en cameraploeg even aan de kant om plaats te nemen in de "Terzake"-studio. De nieuwsdienst van de VRT kreeg er zo een anker bij, al was dat nog ad interim. Ook afgelopen zomer greep hij diezelfde kans.

En ook al keerde De Smedt na de zomervakanties weer terug naar de keien van de Wetstraat, heeft hij duidelijk een goede indruk nagelaten. De Smedt kondigde vandaag zelf aan op zijn sociale media dat hij vanaf nu aan de slag gaat als vast anker van het programma, naast Kathleen Cools en Annelies Beck.

"Ik zal het veldwerk in de Wetstraat voortaan combineren met langere interviews in de studio", zegt De Smedt, die elke maandag te zien zal zijn aan de witte, glanzende tafel van "Terzake". "Het is een mooie afwisseling. Ik ben heel blij met deze nieuwe kans."

"Ik ben heel blij dat Pieterjan ons komt versterken in de studio", reageert Cools. "Het is ook een evidente stap: hij is al lang een vaste waarde op het terrein in de Wetstraat, en een bijzonder getalenteerde interviewer. Bovendien is hij een heel fijne collega en een teamspeler. Dat is zo belangrijk in onze job."

Ook Beck kijkt alvast uit naar de verdere samenwerking. "Pieterjan is een fijne collega die zijn interviewtalent al jarenlang etaleert in de Wetstraat en sinds kort ook tijdens de zomer in de studio. We werken al lang samen en ik kijk ernaar uit hem nu ook doorheen het jaar achtergrond en duiding bij het nieuws te zien brengen vanuit de studio!"

Meest gelezen