De verzender van een mail dreigt met een zuuraanval voor wie geen 5.000 euro betaalt. Wie dat wel doet, zou te weten komen wie de opdracht  voor de aanval gaf.
Volledig scherm
De verzender van een mail dreigt met een zuuraanval voor wie geen 5.000 euro betaalt. Wie dat wel doet, zou te weten komen wie de opdracht voor de aanval gaf. © Getty/RV

“Ik heb de bijnaam Kill”: phishingmail dreigt met zuuraanval voor wie geen 5.000 euro betaalt

In een phishingmail die de voorbije dagen bij enorm veel mensen terechtkwam, vraagt de verzender om 5.000 euro te betalen als je wil vermijden slachtoffer te worden van een zuuraanval. Wie 5.000 euro betaalt, zou te weten komen wie de opdracht voor de zuuraanval heeft gegeven. Het Centrum voor Cyber Security waarschuwt om niet op het voorstel in te gaan.

13 reacties

  • Rudi Beckers

    2 jaar geleden
    @Ilse Verlinden wél dat doe ik ook altijd. Ik voeg er dan ook aan toe dat het misschien beter zou zijn om te gaan werken een eerlijk de kost te verdienen. Helaas ondertussen zijn de mailadressen al niet meer actief. Schrijven lukt hen niet maar in oplichterij zijn ze wel bedreven.
  • Dirk Uyttenhove

    2 jaar geleden
    Wat een prachtwereld is dit toch geworden. Krapuul is hier baas in deze neoloiberale wereld.
  • Marcus Camps

    2 jaar geleden
    Providers doen veel te weinig om zoiets tegen te gaan. Hoe simpel kan het zijn ? Je klikt op een knop met een label 'ongewenst' en na enkele meldingen wordt een profiel opgesteld van die mail en automatisch verwijderd op alle servers, en de afzenders geblokkeerd in de mate van het mogelijke. Er is een enorme laksheid geslopen in de bestrijding ervan, waarbij men de verantwoordelijkheid heeft doorgeschoven naar de klant. De bank steeds verantwoordelijk stellen kan al iets in gang zetten.
  • alfons schouwaerts

    2 jaar geleden
    Ook per telefoon enorm veel last van dergelijke praktijken, problemen met windows, internet ea heb hem uitgetrokken.
  • Thomas Vlaeminck

    2 jaar geleden
    Verwijderen als je zoiets tegenkomt en zelf ervoor zorgen dat je gegevens beveiligd zijn. Geen hetzelfde wachtwoord gebruiken, geen bankapplicatie op je gsm gebruiken, weinig online bestellen, accounts regelmatig wijzigen en kritisch zijn met mails. Laat je reclame uit winkels via een folder in de bus komen, dan weet je wanneer je mails krijgt het phising is. Indien je twijfelt, vraag het aan iemand anders voor je wat onderneemt en indien nodig verwijder je het. Deel nooit gegevens!