©  EPA-EFE

Alexander Zverev is hersteld van enkelblessure en vreest Belgen niet in Davis Cup: “Van België zou iedereen moeten winnen”

De enkelblessure van Alexander Zverev is verleden tijd. Begin juni scheurde hij in de halve finale van Roland Garros tegen Rafael Nadal drie ligamenten. Aan Bild bevestigt de tennisser woensdag dat hij weer fit is voor de dienst. “De ligamenten zijn helemaal hersteld”, aldus de Duitser, die af en toe nog wat hinder voelt maar verzekert dat zijn voet genezen is.

Bron: BELGA

Zverev zal volgende week dus kunnen meespelen met het Duitse Davis Cup-team.  In de groepsfase van de Davis Cup Finals mag Duitsland voor eigen publiek aantreden in Hamburg en dat is de geboortestad van de nummer twee van de wereld. Tegenstanders zijn Frankrijk (14 september), België (16 september) en Australië (18 september).

“Ik geef ons een goede kans”, zegt Zverev. “Over Australië moeten we het niet hebben, die treffen we gelukkig als laatste. Van België zou iedereen moeten winnen, die had ik graag als eerste tegenstander ontmoet”, gaat de 25-jarige olympische kampioen verder. “Tegen Frankrijk hebben we ook een kans.”

De top twee plaatst zich voor de knock-outfase in het Spaanse Malaga (22-27 november).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer