Apple stelt nieuwe apparaten voor

Apple stelt drie nieuwe Watches voor

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft woensdag, tijdens zijn alom bekende event, een drietal nieuwe Apple Watches gepresenteerd. Onder de slimme horloges zat ook een Watch Ultra-model, dat groter en robuuster is en gericht op sporters en avonturiers. Volgens analisten probeert het bedrijf zo fans van Garmin-toestellen te verleiden.

evdg

De Watch Ultra beschikt over een autonomie van 36 uur. Met een speciale instelling om stroom te besparen, kan het toestel zelfs 60 uur draaien zonder opladen. Het horloge is ook met handschoenen te bedienen. Met een prijs van 799 dollar in de Verenigde Staten is het wel wat duurder dan de oudere modellen.

Bij de conventionele Apple Watch 8 komen er sensoren die de lichaamstemperatuur meten. Hiermee kunnen vrouwen meten wanneer ze vruchtbaar zijn. Nieuwe bewegingssensoren kunnen dan weer auto-ongevallen herkennen en zo de alarmcentrale verwittigen.

Accessoires zoals de Apple Watch hebben gezorgd voor stijgende verkopen: in de eerste zes maanden werden er wereldwijd 18 miljoen stuks verkocht. Toch blijft de iPhone het fundament onder het bedrijf. In het jongste boekjaar waren de iPhones goed voor 52,4 procent van de omzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER