De medicatie zit niet achter slot en grendel, zo kon een VTM NIEUWS-journalist vaststellen.
Volledig scherm
PREMIUM
De medicatie zit niet achter slot en grendel, zo kon een VTM NIEUWS-journalist vaststellen. © DPG Media/RV

Undercover in rusthuis Oostrozebeke: zelfs na moorden ligt medicatie gewoon te grabbel

Het onderzoek naar de moorden in het rusthuis in Oostrozebeke wordt bemoeilijkt door chaos in de administratie, dat weet een bron dicht bij het onderzoek. Niemand weet wie wanneer aan welke bewoner medicatie toediende. Uit onderzoek van deze redactie blijkt nochtans dat daar al ruim tien jaar voor gewaarschuwd werd. Zelfs vandaag slaagt het rusthuis er niet in de medicatie achter slot en grendel te bewaren, dat kon ‘VTM Nieuws’ undercover vaststellen. Onze journalist liep ongestoord het bureau binnen waar de medicatie simpelweg te grabbel lag.

58 reacties

  • Tom Verboven

    2 jaar geleden
    In sommige ziekenhuizen willen de verpleegkundige na herhaaldelijk melding gekregen te hebben van de dokters nog de juiste medicatie niet geven .
  • Raphael Coryn

    2 jaar geleden
    Misschien de directie eens aan de tand voelen als zij zo kwistig zijn en niets willen doen wat de inspectie verslagen vragen. Er is blijkbaar veel onwil. Sluiten en de Leidingmeer verantwoordelijk stellen.
  • Refter Noorderlaan/ Oudaan

    2 jaar geleden
    Als de inspectie deze bevindingen in het verleden schriftelijk hebben gemeld, kunnen ze nu overgaan tot de intrekking van de vergunning. Wat ze nu ook moeten doen de redenen zijn alom aanwezig.
  • Pim Pernel

    2 jaar geleden
    Wie is in deze zaak uit eindelijk de Grote verantwoordelijk? De inspecties zelf die niet binnen de zes maanden opnieuw gaan contrôlerez en zelfs niet bij een volgende inspecte na meerdere jaren. Enige mogelijk sanctie: onmiddellijk ontslag wegens schuldig verzuim. Crevitske, neem uw verantwoordelijk he'd eens voor een keer op.
  • Robert Boxtaele

    2 jaar geleden
    Hoe is het in godsnaam mogelijk dat inspectiediensten, en zeker niet déze alleen, ernstige fouten die ze vaststellen niet zélf van kortbij opvolgen, en bij manifeste onwil van zorginstellingen e.a. zelf grondige maatregelen nemen, desnoods de sluiting!? Me dunkt dat die directeur de eer aan zichzelf mag houden en opstappen, of hij op zijn minst voorlopig mag geschorst worden. En die inspectiediensten zelf, die mogen best ook eens "geïnspecteerd" mogen worden.