Kim Clijsters schenkt inboedel tennisschool in Bree aan slachtoffers watersnood in Wallonië

De inboedel van de tennisschool van Kim Clijsters in Bree is naar slachtoffers van de watersnood in Wallonië gegaan. Dat meldt Het Belang van Limburg en bevestigt vrijwilligster Myrese Jaspers. Zij en een team van vrijwilligers uit Bree hebben de spullen verdeeld onder enkele mensen die het nodig hadden. 

"De Clijsters-familie vroeg ons of we de inboedel van de tennisschool naar Wallonië wilden brengen, dus we hebben een oproep verspreid", legt Jaspers uit. "Zoals altijd hebben we iedereen die daar op reageerde, gecontroleerd en bekeken of ze die spullen echt konden gebruiken. Zo hebben we alles verdeeld over een 50-tal gezinnen."

De inboedel van de tennisschool bestond uit spullen voor de slaapkamer, kleerkasten, salontafels, bureaus, tafels en stoelen, de volledige keukeninboedel, een wasmachine, een koffiezetapparaat en nog heel wat meer. "Een tennisracket- of bal zat er niet bij", lacht de vrouw uit Bree. 

Het wordt tijd dat ze zelf eens wat initiatief nemen, vind ik

Myrese Japsers is met haar team al meer dan een jaar druk in de weer om mensen in Wallonië, die getroffen zijn door de zware wateroverlast van vorig jaar, te helpen en te bevoorraden. Toch heeft ze besloten om er mee op te houden. "Het wordt tijd dat ze zelf eens wat initiatief nemen, vind ik. We vinden dat veel mensen wat te afhankelijk zijn geworden van de vrijwilligers, en het vooral allemaal laten komen. De lading van Kim was de laatste lading spullen die we naar daar hebben gebracht."

Meest gelezen