Studenten UHasselt willen massaal op kot: "Mogelijk gevolg van jaren thuiszitten door corona"

Er zijn opvallend minder studentenkoten over bij de start van het academiejaar dan andere jaren. Dat zegt de UHasselt. Nochtans is het aantal studentenkoten niet opvallend gedaald en het aantal studenten niet opvallend gestegen. 

"We hebben dit jaar minder studentenkoten over dan bij de start van andere academiejaren", zegt Niels Lambrechts van de UHasselt. "Dat is echt opvallend. En wat vreemd is, het aantal studententkoten is niet spectaculair gedaald en het aantal studenten dat bij ons gaat studeren niet opvallend gestegen. Maar blijkbaar willen meer studenten op kot. Mogelijk heeft dat te maken met de jaren dat studenten hebben moeten thuiszitten door corona."

Studenten hebben sneller beslist dat ze op kot wilden, daardoor zijn er momenteel zo weinig koten over

Niels Lambrechts van UHasselt

"Ik vermoed dat veel studenten toch nog wat van het echte studentenleven willen proeven voor ze klaar zijn met studeren", zegt Niels Lambrechts, "en dat ze daarom dit jaar met zoveel op kot willen."

Maar dat maakt het natuurlijk ook moeilijker om een kot te vinden dat aansluit bij de voorkeur van iedere student, laat de Uhasselt nog weten. Twee Erasmusstudenten die het zoeken naar een kot beu werden, hebben daarom beslist om uiteindelijk niet aan de Uhasselt te komen studeren.

Meest gelezen