©  BELGA

CHALLENGER PRO LEAGUE. Beveren houdt de drie punten thuis, ook zeges voor Lierse Kempenzonen en Lommel

Lierse Kempenzonen heeft vrijdagavond op de vijfde speeldag van de Challenger Pro League een zege geboekt tegen promovendus Dender, dat op eigen veld met 3-2 ten onder ging. Door de zege hijst Lierse zich naar de kop van het klassement. Lommel stijgt naar de tweede plaats, na een 0-2 overwinning op het veld van Beerschot. Zaterdag boekte ook Beveren een zege.

Jens Heylen

Dender hield Lierse in de eerste helft goed in bedwang, maar moest zich iets na het halfuur voor de eerste keer gewonnen geven. Verdediger Joedrick Pulpe (36.) tikte de aflegger van zijn aanvoerder Thibaut Van Acker simpel in het Denderse doel. De thuisploeg profiteerde niet veel later van een defensieve blunder bij de bezoekers. Kobe Cools (41.) kopte een hoekschop richting de paal, waar Lucas Walbrecq vergat de bal weg te trappen. Vlak voor rust tekende Van Acker (45.+1) voor zijn tweede van de avond, zijn derde doelpunt in twee wedstrijden. Dender toonde zich veerkrachtig en hing de bordjes via een prachtig doelpunt van Tiago Cukur (52.) opnieuw gelijk. De 19-jarige Nederlander buffelde de bal vanop afstand in de winkelhaak. Tegen het einde van de wedstrijd moest Dender zich alsnog gewonnen geven. Via het hoofd van Lierse-aanvaller Serge Tabekou (79.) verdween de bal voor een derde keer in het doel van de thuisploeg. Eindstand 2-3.

Door de overwinning gaat Lierse aan kop van het klassement. Het telt nu 12 punten uit vijf wedstrijden. Dender blijft steken op 1 punt en bengelt helemaal aan de andere kant van de tabel.

Beerschot gaat onderuit op het Kiel

Na twee thuiswedstrijden achter gesloten deuren, verwelkomde Beerschot tegen Lommel voor het eerst zijn supporters in het Olympisch Stadion. De thuisploeg legde echter weinig opbeurend voetbal op de mat. Na een drieste tackle van middenvelder Dante Rigo moest het al in de helft van de eerste periode met z’n tienen voort. Vlak voor rust zette de Braziliaanse spits Cauê (43.) Lommel met het hoofd op voorsprong. Alonso Martínez (82.) schoof in het slot de 0-2 eindstand voorbij Beerschot-doelman Bill Lathouwers na een pijlsnelle aanval.

Door de zege schaart Lommel zich achter leider Lierse in de stand. Met 9 punten staat het alleen op de tweede plek. Beerschot is derde met 7 punten.

Beveren houdt de drie punten thuis tegen beloften van Standard

SK Beveren heeft zaterdagavond zijn wedstrijd tegen de beloften van Standard op de vijfde speeldag van de Challenger Pro League met 2-1 gewonnen. De Waaslanders bogen een achterstand in een overwinning om.

De Luikse beloften begonnen gretig aan de partij en zag hun inzet al vroeg in de wedstrijd beloond. Noah Ohio (11.) ging al spurtend druk zetten op doelman Beau Reus, die zijn uittrap via de voet van de aanstormende spits in doel zag verdwijnen. Daniel Maderner (15.) bracht de thuisploeg weer langszij. De topschutter van vorig seizoen legde het leer met de buitenkant van zijn schoen beheerst weg. Op het uur zag Beveren de voorsprong van het bord geveegd wegens buitenspel. Een kwartier later was het dan toch raak. Maderner ontfutselde de nonchalante John Mayanga Nekadio de bal in het Luikse strafschopgebied en richtte een voorzet naar de tweede paal, waar Kévin Hoggas (74.) klaarstond om binnen te koppen.

Door de overwinning telt Beveren 8 punten, waarmee het naar plaats drie in de stand klimt. Voor SL16 is het de eerste nederlaag in het nieuwe seizoen. Na drie gelijke spelen en een overwinning telt het zes punten, goed voor de zesde plek.