Ook Remco Evenepoel komt Iljo Keisse uitzwaaien tijdens afscheidsfeest in Gentse Kuipke

Ook Vuelta-winnaar Remco Evenepoel komt Iljo Keisse op 24 november uitzwaaien in het Kuipke in Gent. Dat heeft de organisatie bevestigd. Keisse zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn carrière als wielrenner. Tijdens een groot afscheidsfeest in 't Kuipke rijdt hij ook een omnium, onder meer tegen Mark Cavendish.

Dat er een feest zou komen om het afscheid van Iljo Keisse te vieren, was al bekend. Maar nu weten we ook meer over hoe dat evenement er zal uitzien. "Het wordt een perfecte mix tussen topsport en entertainment", vertelt organisator Christophe Impens van Golazo. 

Omnium tegen Cavendish

"Iljo zal met enkele renners een omnium rijden. Team Iljo neemt het in de 5 disciplines (dernyrace, afvallingskoers, scratch, puntenkoers en 500m sprint) op tegen een ander team. Daarin zit al zeker Mark Cavendish, met wie Iljo al verschillende keren deelnam aan de Zesdaagse van Gent."

Iljo is in de ploeg altijd de protegé geweest van Remco, ik denk dat hij het enorm apprecieert dat Remco naar zijn afscheid komt

Christophe Impens, Golazo

Naast Cavendish heeft intussen nog een grote naam bevestigd. Net na zijn overwinning in de Vuelta gisteren liet Remco Evenepoel weten dat hij ook naar Gent afzakt op 24 november. "We waren zeer aangenaam verrast dat Iljo aankondigde dat Remco aanwezig zal zijn. Iljo is bij Quick Step-Alpha Vinyl altijd de protegé geweest van Remco. Ik denk dat Iljo het bijzonder apprecieert dat Remco naar zijn afscheid komt."

Om in het Kuipke te rijden moet je een specialist zijn en we zouden willen dat Remco volgend seizoen een even goede zomer rijdt als dit jaar

Christophe Impens, Golazo

Leuk nieuws voor de fans, al moeten die niet verwachten dat Remco ook op de fiets kruipt. "Om een omnium te rijden in het 't Kuipke moet je echt wel een specialist zijn. Het Kuipke kan je niet vergelijken met eender welke piste in de wereld. De piste is kort, steil en technisch. We willen natuurlijk dat Remco volgend seizoen een even goede zomer rijdt als dit jaar. In welke hoedanigheid hij dan naar het Kuipke komt, is nog een verrassing."

Tussen de verschillende pistenummers door zijn er ook liveoptredens. Met ploegmaats en ex-ploegmaats wordt er ook teruggeblikt op de carrière van de Keizer van 't Kuipke. Tickets voor het evenement zijn vanaf vandaag te koop. 

Meest gelezen