© Wim Hendrix

Gruwelmoord op Antwerpse Zuid wordt in mei behandeld

De correctionele rechtbank van Antwerpen buigt zich op 23 mei over de gruwelijke moord op Dorina Stef (37). De Roemeense werd in 2015 door haar ex-vriend Ludovic Z. (40) de keel overgesneden in haar appartement aan de Graaf van Hoornestraat op het Antwerpse Zuid en vervolgens van drie hoog naar beneden geduwd, vlak voor de ogen van politie en omstaanders.

Ludovic Z. kon de breuk met Dorina niet verkroppen. Hij was in de nacht van 26 op 27 mei 2015 het appartement van haar onderbuur binnengedrongen en had de man gegijzeld gehouden. ‘s Morgens nam hij hem mee naar het appartement van het slachtoffer om haar zo te dwingen de deur te openen.

Van balkon geduwd

De politie werd rond 10.45 uur naar haar appartement geroepen voor een zware ruzie. Nog voor de agenten konden binnen geraken, had Ludovic Z. haar al voor de ogen van heel wat voorbijgangers de keel overgesneden en vanop het balkon van de derde verdieping naar beneden geduwd.

De man had zich vervolgens in het appartement verschanst en zichzelf verwond aan de hals. Hij kon na tussenkomst van de speciale eenheden overmeesterd worden. Zij bevrijdden ook de geknevelde onderbuur.

Het parket-generaal had de zaak voor het hof van assisen willen brengen, maar de kamer van inbeschuldigingstelling verwees het dossier eind januari naar de correctionele rechtbank. Maandag werd op een inleidende zitting beslist dat de zaak in mei behandeld wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER