Ethan Vernon op een archieffoto. ©  EPA-EFE

Weer feest voor Quick-Step Alpha Vinyl in Ronde van Slovakije: Ethan Vernon wint nu ook eerste massasprint

Na de proloog heeft de Brit Ethan Vernon van het Belgische Quick-Step Alpha Vinyl woensdag ook de eerste rit in lijn van de Ronde van Slovakije (UCI 2.1) gewonnen. Hij was de snelste in de massasprint en zit zo nog steviger in de gele trui.

Bron: BELGA

De eerste etappe in lijn van Samorin naar Trnava, goed voor 142 kilometer, was op papier de makkelijkste van deze Ronde van Slovakije, en voorbestemd om op een sprint te eindigen. Een vlucht van zes renners zonder Belgen probeerde daar een stokje voor te steken, maar daags na hun dominante prestatie in de proloog verloren de renners van Quick-Step Alpha Vinyl hun controle over de wedstrijd niet.

Nadat de laatste vluchters waren teruggegrepen door het peloton, werd proloogwinnaar Vernon perfect afgezet door zijn Deense sprintlocomotief Michael Morkov. De 22-jarige Britse neoprof bedankte met zijn derde seizoenszege, voor de Russische stagiair Gleb Syritsa van Astana-Qazaqstan en de Italiaan Giovanni Lonardi van Eolo-Kometa. Morkov zelf werd nog vierde.

In de stand bezet Quick-Step Alpha Vinyl nog steeds de volledige top drie: Vernon heeft nu 17 seconden voorsprong op zijn Tsjechische ploegmaat Josef Cerny. Morkov is derde op 0:25. Donderdag krijgt het peloton van de vijfdaagse Ronde van Slovakije een pittige heuvelrit van 186 kilometer voor de wielen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer