Limburger Gert maakt en verkoopt rouwkaartjes voor Queen Elizabeth II

Gert Hellinx uit Limburg maakt en verkoopt rouwkaartjes ter ere van de overleden Queen Elizabeth II. Hij maakte in zijn printbedrijf Hellinx Printing al rouwkaartjes van verschillende bekende mensen en royals, en voor de Britse koningin is er nu van verzamelaars in binnen- en buitenland veel vraag naar. De Limburgse rouwkaartjes worden onder meer in Londen verkocht. 

Verzamelaars van rouwkaartjes van royals of andere bekende gezichten zijn naarstig op zoek naar een exemplaar van Queen Elizabeth. Hellinx, die in het verleden al rouwkaartjes ontwierp voor bijvoorbeeld Prinses Diana of de Amerikaanse president John F. Kennedy, merkt dat aan zijn mailbox. "Ik heb vanuit diverse hoeken aanvragen gekregen, ook van het Brits bedrijf waar we mee samenwerken", vertelt Hellinx. 

Het rouwkaartje van Queen Elizabeth II, van Limburgse makelij.

Hellinx Printing, met vestigingen in Hasselt, Genk en Bilzen, kwam in contact met het bedrijf na de dood van Diana. "Een dergelijk momentum in de geschiedenis spreekt me aan. Ik ben toen naar de begrafenis in Londen gegaan, maar ik besefte dat je geen fysiek aandenken hebt om mee naar huis te nemen. Ik ben dan in contact gekomen met dat bedrijf en we hebben besloten om rouwkaartjes te maken zoals we dat in België doen, en ze daar te verkopen." Hellinx verkocht ook al enkele andere rouwkaarten, waarvan er sommige zelfs in Latijns-Amerika over de toonbank gingen. 

Voor het geld doet Hellinx het niet. "Het is niet zo dat ik nu munt sla uit het overlijden van de Queen, want financieel gezien is het de moeite niet." 

De achterkant van het rouwkaartje van Prinses Diana, van Limburgse makelij.

Meest gelezen