Reiziger filmt sms’ende chauffeur van De Lijn: “Er zullen gepaste maatregelen volgen”

Aalst/Affligem/Asse/Dilbeek/BrusselDe Lijn zal één van zijn chauffeurs op de vingers tikken nadat die de verkeersregels aan zijn laars lapt. Een reiziger kon filmen hoe de man een bericht aan het sturen was terwijl hij reed, en bezorgde die beelden aan De Lijn. “Dit gedrag wordt uiteraard niet getolereerd”, klinkt het bij de vervoersmaatschappij.

14 reacties

  • Erik Ruban

    2 jaar geleden
    Wat die chauffeur doet mag niet , maar de persoon die het filmde mag dit ook niet doen . Dus moest ik van die chauffeur zijn ik diende klacht in .
  • Kris Sermon

    2 jaar geleden
    Er zitten mensen op de bus hij neemt geen verantwoording moet boete krijgen sowieso, de lijn nul veiligheid
  • persy louis

    2 jaar geleden
    Ok het mag niet, maar weer word de privé geschonden. En in file sta je niet voor je plezier .
  • André Christiaens

    2 jaar geleden
    Als hij nu informatie aan het zenden is aan zijn werkgever De Lijn wat dan? kan hij geen vermoedelijke breuk hebben met de bus en De Lijn op de hoogte brengt! natuurlijk het staat niet dat GSM maar dan moet De Lijn elke GSM voor vertrek afnemen en dan stopt het, anders niet.
  • Thomas Vlaeminck

    2 jaar geleden
    Mensen die zeggen dat hij/zij de chauffeur zou moeten aanspreken hierover, is verkeerd. Ja, dat lost misschien het probleem dan op, maar wie weet deed hij/zij dat al. Het is bij wet verboden. En daarbij heeft hij als chauffeur van een bus een voorbeeldfunctie. Dat zijn job op het spel staat, wist die chauffeur heel goed toen de chauffeur zijn/haar smartphone bovenhaalde. Dat iemand het filmt om bewijs te verkrijgen is goed, zo kun je de verkeerde chauffeur traceren. Gelukkig zonder ongelukken!